~..The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..~

.. sila tinggalkan jejak..

Friday, December 31, 2010

..tahniah untuk kawanku..



ermm kali nih cite pasal mengawan lagi.. haha tadi aku dapat panggilan dari member lama aku.. nama Nurul Farina Mohd Atar.. dia nih kawan baek aku masa aku kat ILP.. suka duka aku bersama dia memang banyak.. bila di ingati balik memang lucu.. sekejap baek, sekejap gaduh.. lumrah dunia.. sedangkan lidah lagi tergigit.. inikan persahabatan antara dua orang insan..


aku kenal dia masa aku masuk ILP.. masa tuh aku pakai kasut sukan dan berbaju kurung.. memang kelakar habes lah.. sebabnya aku nih dulu tak reti sangat nak berfesyen2 nih.. maklumlah duduk kampung.. apalah adanya untuk berhias2.. cukuplah dengan berbekalkan bedak yang nipis.. huhu tapi sekarang dah laen.. hehe


oke.. aku cite siket masa aku dekat ILP dlu.. dia roomate aku.. cerita yang kelakar nih aku ingat sampai bile.. dia kidnap locker aku depan2 mata aku and assume tu locker dia.. mula2 aku buat tak tahu.. bila dah rapat siket barulah rahsia terbongkar.. haha masa tuh xkan lah aku nak soh tukar kan.. malas nak punggah2 barang.. hehe


aku sayangkan dia.. dia sangat baek.. pernah rasa dikhianati dan dikasihi bila dengan dia.. hehe kelakar kan.. aku suka sangat sakat dia.. hehe rasa seronok yang teramat sangat bila tengok senyuman dia masa dia pakai braces.. aku slalu ejek dia pelat.. haha cakap tak betul.. kah3.. memang seronok.. hehe


bila dia call aku, aku tergamam.. rendu sungguh aku pada suara itu.. dia menyatakan dia nak kawen pada 21 januari 2011.. aku terkesima.. aku kaget.. aku hampir terdiam.. cepat aku bangun dari mimpi.. aku cakap..


aku : wehh, ko gile ke ape ko nak kawen nih??
fina : mampus.. bukanlah.. dah sampai seru..
aku : ko nih mmg dah miang.. dah gatal nak kawen.. issshhhhh bape lama ko bertunang??
fina : aku dah bertunang 2 bulan dah..
aku : tengok tu!! miang.. baru 2 bulan dah gatal.. ko nih memang gatal.. memang miang..
fina : mampus!! ko nih aku geram dengan ko.. tahu lah macam ne aku dapat jumpe ko nanti..
aku : xkan lah masa wedding ko nanti ko nak kejar aku pakai penyapukan.. haha



waa.. tak sangka kawan aku dah nak kawen dah.. aku sepatutnye ucap tahniah.. nih aku maki dia balik.. ahhh kejam gile aku.. haha kasar kan aku bergurau dengan dia.. tapi kami tak simpan dalam hati.. itulah rencah dalam persahabatan aku dengan dia.. haha aku sangat tak reti nak bercakap baik dengan dia.. haha sangat jahatkan aku..


untuk Nurul Farina Mohd Atar, aku doakan ko bahagia dunia akhirat dan sentiasa berada dibawah lindungan dariNya.. oh ya.. tema untuk kawan aku nih silver purple.. ermm macam menarik.. takpe2.. nanti ada rezeki sampailah aku ke hari bahagia dia tue.. hehe hadiah nanti aku sediakan.. tak da la sebesar mesin basuh.. kah2.. student kan.. budget la sket.. lalala


bile tengok member2 kawen, macam jeles pun ada lah.. bila la nak sampai seru nih.. haha tetiba dah menggatai cam kawan aku nih.. haha


Wednesday, December 29, 2010

..musim mengawan..



hehe saje le aku letak tajuk macam tue.. hehe kasi meriah sket.. hehe almaklumlah, bile hujung2 tahun nih ramai sangat yang kawen.. bukan setakat berkahwin, bertunang lah.. kadang2 jeles gak aku.. hehe yelah umur dah meningkat calon pun xdak lagi.. hehe xpe2.. nanti2 adalah rezeki tue.. rezeki bukan datang bergolekkan.. kenalah usaha..

..gambar hiasan semata..


ermmm aku dapat invitation untuk attend wedding nih punyelah banyak.. satu hapak pun aku tak pergi.. hehe kijam sungguh aku kan.. bukan aku xnak pegi.. tapi masalahnye masa tak mengizinkan.. hehe (baek punye alasan..) haha lagipun semua buat kat kampung aku.. aku nih jarang balik kampung.. bak kata abg azri ex senior engineer aku masa praktikal.. kalau tak balik kampung nih kire orang kampung dah boikot atau orang kampung tak terima kita.. haha alasan yang paling tak munasabah.. haha sebabnye bila aku balik kampung je semua org oke je.. haha


..sekadar gambar hiasan..


ermmm aku skrg kat terengganu.. so, aku tak dapatlah nak join majlis kahwen kawan2 aku nih.. ampun maaf dipinta ya kawan2.. aku doakan kalian bahagia sentiasa hendaknya.. amin.. hehe bile sampai turn aku kalian jangan tak nak datang yew.. walaupun aku tak pergi, aku masih lagi mendoakan korang.. (ayat memujok..) haha rasa macam bahagia je bila tengok orang kawen nih.. pakai cantek2, ada teman disisi.. boleh share semua2 la.. beshnye..


tapi aku sedih bila perkahwinan kadang kala disalah ertikan.. yelah.. kawen semata2 harta lah, kecantekkan lah.. mmglah dalam islam ada meletakkan kecantekkan adalah salah satu syarat untuk dikahwini.. tapi tak bermakna semuanya kena bergantung pada kecantekkan.. law cantek tapi perangai hampeh camne? payah bukan..



Sabda Rasulullah S.A.W :

... kamu kahwinilah wanita-wanita yang subur dan pengasih kerana sesungguhnya aku bangga dengan umat yang ramai.
(Riwayat Abu Daud)


Sabda Rasulullah S.A.W :

Dikahwini akan perempuan itu kerana empat perkara: hartanya, keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Maka pilihlah dari kalangan mereka yang beragama nescaya kamu akan selamat.
(Riwayat al-Bukhari dan Muslim)


waaa.. dah share info la pulak.. hehe aku yakin ramai dah taw semua nih tapi masing2 wat lupe.. smpai ada orang sound kawan aku sbb dia kata mamat tue memilih sangat.. xnak badan yang semangat.. haha xleh bla.. huhu ish3.. law aku ditempat kawan aku tuh mmg dah kena fire dah.. haha bukan hensem sangat pun org yang nak bandingkan semua2 tue.. haihhh.. apelah naseb.. dunia2.. haha abaikan.. hehe


..sekadar gambar hiasan..


ape2 pun.. tu hak orang yang nak berkahwin tu yang memilihkan.. hehe semoga bahagia la semuanye.. haha ermmm xpe2.. nanti wedding aku, aku jemput semua yang kenal aku.. haha berangan tak sudah.. haha nak sambong tengok bola pulak la.. hehe malaysia dah masok 1 gol.. yeeeeeeeeehaa.. tahniahh..


Tuesday, December 28, 2010

..sekolah..



ermmm sedang lepak2 tetibe mengira hari bile nak habes cuti nih.. dah sekolah pun dah nk bermula.. xlama lagi.. macam2 kena beli.. anak buah aku tahun nih dapat jadi pengawas perpustakaan dan pengawas sekolah.. tahniah korang.. semoga suksess la hendaknya yea dengan setiap pembelajaran kalian.. hehe kasut, baju, tudung, stokin, buku sekolah.. ahhhh banyak duet kena pakai.. mmg kena sediakan yang secukupnya la supaya mereka rasa selesa.. bile derang dah beli baju, aku pulak yang xcited nak tengok derang pakai baju sekolah.. bukan ape, takot xsempat nak tengok nanti.. hehe



kenapa pulak xsempat kan?? ermm aku pun kena masok sekolah aku juga.. 10 januari 2011.. ahhh sudah tukar tahun.. my final year la thn nih.. tapi masih berbaki 2 semester lagi.. aku harap, aku dapat completekan study aku kali nih.. hehe semester kali ni, aku akan berhadapan dengan fyp.. adehhh.. idea x cari lagi.. lecturer untuk jadi supervisor aku pun x select lagi.. huhu masak aku kali nih.. masak!! haha


ni la aku punye sekolah.. 4 tahun aku habeskan masa untuk menchentai sekolah aku nih.. U.N.I.K.L = Universiti Kurang Lab.. haha xdak la.. terang2 dah nampak kan.. hehe so sini la aku belajar.. walaupun xsepandai mane, aku harap sampai habeslah kan.. mudah2an.. amin.. berkat tangan ayah aku yang terima surat tawaran dari unikl, insyaALLAH aku akan cuba habeskan.. amin.. hehe

jika ditanya perasaan aku bagaimana nak kembali ke sekolah tinggi.. just lihat picture dibawah nih.. ohh ya, semua pictures ni aku rembat dari incek google.. thanks yea incek google.. hehe


waaaaa.. macam tak puas cuti kali nih.. mane tak nye, kawan2 aku cuti 2 bulan.. aku cuti sebulan jew.. sebab aku sambung keja kat company tempat aku praktikal ari tue.. hehe xpelah.. asalkan ada cuti dari xdak cuti langsung.. huhu pasnih dah kena start perah otak balik.. harap2 semuanya berjalan dengan lancar.. amin..



p/s : current mood : menghitung hari..

..senyum..



..sekadar gambar hiasan..


hehe aku ngah tersenyum skrg nih.. hehe walaupun kepala aku ngah saket2 nih, aku masih mampu mengukirkan senyuman.. hehe aku pun tak taw kenapa aku perlu senyum2 macam nih.. hehe enufff2.. hehe


okelah.. sebenarnye kan, aku ada join satu contest nih.. dari blog coLeur de Cgique nih.. aku join pun sekadar suke2.. sebab aku tertengok blog kawan aku sorang nih.. so aku pun secara xlangsung cube la melihat2.. ermm ada picture la.. hehe bile tengok2 dah dapat idea ape nak tulis.. hehe nice.. aku pun ambil langkah berjaga2.. (kenapa pulak??) aku pun join la.. hehe


hasilnye aku dapat saguhati.. haha kelakarnye.. aku xsangka lak aku leh menang.. hehe tenkiu.. tenkiu pada cik pengajur.. hehe aku pun xpenah join mane2 contents pun.. haha xsangka lak leh menang.. hehe ase seronok la.. hehe xpe2.. if ada lagi, nanti aku cube yang laen pulak.. hehe


ape2 pun, thanks sebab adekan contest dan thanks pada cik nani nie sebab temukan aku dengan contest tue.. hehe tenkiu2 ya.. hehe




**aku mmg suke tersenyum.. sangat xsusah untuk kite senyum ape jua cara pun.. hehe senyum selalu yea.. ;)



p/s : I miss my friend la kat MRCB.. miss u people!! tetibe teringat.. hehe ;) (xberkaetan dengan contest yea.. hehe
)

Sunday, December 26, 2010

..tahniah untuk malaysia..



hoyeahhh.. malaysia menang wehh.. cayalah!! tahniah untuk pasukan malaysia.. walaupun aku tak tengok dan tak pergi stadium, kat rumah nih dah cukup macam kat stadium.. cumenye tak da penyokong endon.. lalala


aku bangga jadi rakyat MALAYSIA dan hidup di MALAYSIA.. chentakan negaraku tanah tumpah darahku.. MALAYSIA..


ape2 pun..






Friday, December 24, 2010

..anugerah skrin 2010..




oke.. tengok je dari picture nih dah taw kan aku nak cite pasal ape.. hehe Anugerah Skrin di TV3.. hoyeahh mmg aku tunggu la nak tengok.. sebabnye aku nak tengok sape pengarah2 yang hasilkan cerita yang best di tahun 2010 nih kan.. so semua dah taw, aku malas la nak wat pengumuman lagi.. hehe just baca ape yang aku nak komen dari ape yang aku lihat masa anugerah skrin td.. hehe


ni kali pertama aku nak komen2 pasal anugrah2 nih.. selalu tu aku silent ja pas tengok.. emmm mule2 aku tengok si Vee nih cantek plaks.. mcm mane la dia jaga kecantikkan dia.. aku mmg adore gile la dengan dia.. susah aku nak lekat kan artis perempuan kat hati aku.. tapi Vee dah ubah segala2nya.. dgn keayuan + kesopanan + kelembutan dan mcm2 lagi buat aku cair.. perggghhh superb!! oke kite tinggalkan kecantikan yg Vee ada tue..


mule2 lagu boleh la.. tapi lagu kurnia tu cam xleh bla jew.. xtaw la ape salahnye.. mungkin music lebih kuat dari suara kan.. so jadilah macam tue.. aku pun ase cam so yarn la dengan music derang nih.. hurmmm xpe.. layankan lagi..


aku lupe la dia menang ape.. tapi dia bukan artis.. masa penyampai nak umumkan tu, artisnya erra fazira, dato' aziz satar and Eja.. hurmm pakaian nak datang pun agak2 la kan.. macam nak g disko pun ada.. haihhh kalau budget xmenang pun janganlah pakaian macam tu skali.. huduh sangat.. mmg aku dan kakak aku sependapat la.. pas habes nih nak g disko.. haha yang si bront palare pulak pakai punyelah smart.. bile tgk time kasot, out!! haha cam nak g men skateboard plaks pasni.. haha adeh2.. mmg lawak la..


bayangkan ape pendapat kalian la sampai si erra pun leh cakap.. kenyang dato'.. ermmm pakaian artis2 malaysia nih dah macam artis2 barat aku tengok.. aku ase duet derang punyelah banyak.. kenapalah still nak pakai pakaian yang tak cukup kaen?? pelik tue.. yang dah kawen pun same je.. yang tak kawen lagi la.. bile tengok si amani and adek dia berdiri atas pentas, bile kamera man close up kat derang ase cam derang tu naked lak.. yelah, bahu kan men nampak.. yg len xnampak.. law cte melayu kan kire sensot dah.. bukan nak kata aku nih always bayangkan menda tu.. tapi cara pemakaian xkenan sangat.. banyak cara lagi nak nampak cantek tanpa mendedahkan ape yang tak patot didedah..


ermm masing2 budget bahu lawa kot.. haha abaikan lah.. mungkin aku nih nampak kuno sangat tapi bagi aku, even event tu dikatakan berprestij la sangat xperlu nak pakai xcukup kaen.. tu la artis.. si awal plak leh tahan gak mulut dia.. huhu dunia.. dunia.. semakin hari semakin sukar untuk ditafsirkan.. ermmm ape2 pun, sendiri dah besar sendiri fikirlah keh.. hehe ape2 pun.. tahniah la kepada dapat award tue.. yang tak dapat xdapat.. cube lagi tahun depan yuk.. yang dah menang tue, kekalkan lakonan anda dengan jayanya okeh.. hehe


**pasnih nk tgk AJL lak.. huhu

..spaghetti bolognaise pulop..



ermmm.. xdak mood nk tulis entri tapi aku xtaw nak buat ape.. so aku gagahkan diri la dari tedo je kan waktu petang2.. bukannya elok pun.. ermmm tadi aku masak spaghetti bolognaise.. haha terang2 semalam dah wat carbonara kan.. hehe menggatal nk cube naseb wat la bolognaise ari nih memandangkan banyak spaghettinye lagi.. huhu

ah.. hentam je la.. aku bukan reti buat pun.. haha makan pun x sangat la.. sbb aku xsuke sos tomato.. hehe ase cam masam sket.. yg peliknye aku nih makan la tomato mentah2 tue.. haha rasanye sedap.. tambah2 tomato yang nak ranum tue.. perghhhh cam makan buah epal lak.. hehe

tu semua akk aku la yang ajar.. aku just follow je.. carrot makan mentah2.. mmg superb la.. besh.. krup krap krup krap.. mcm rabbit pun ada dah.. haha seronok makan mentah2 nih.. baru terasa feelnye.. hehe

akhirnya, menjadi la spaghetti aku tuh la kan.. setelah maen bantai je aku buat.. alakadar je.. tukang rasa op kos la akk aku.. tang mulut dia, dia cakap sedap la.. bile sampai anak2 dia.. xsedap la.. haihh sabar je la.. gedik sungguh anak buah aku tue.. haihhh.. xpe2.. esok2 aku akn praktikkan lagi carbonara ku ittew.. sebab aku mmg suke sangat2.. nyumi2..

Thursday, December 23, 2010

..syukran, jadi akhirnya.. =)


ermmm.. tadi makan malam masak spaghetti carbonara.. hehe 1st time dok wat menda nih.. tah cam ne baru perasan spaghetti yang aku beli tuh sebenarnye bukan spaghetti.. tapi mee ape tah.. haha mmg memalukan.. seb bek la akak aku tego.. law x, sure dah selambe aku rebus mee tu.. haha

masa nak buat spaghetti tu punye la semangat aku.. hehe bahan2 aku dah beli awal2.. nanti senang.. hehe bile dah siap smua skali aku umpan kak aku teman aku masak.. yelah 1st time aku masak kan.. so aku kenalah ada pendorong semangat aku nih.. hehe senang sket.. law aku xyakin, at least kak aku da tok betulkan salah aku tue.. hehe bagos2.. idea yang bijak.. hehe

sekali tumis xbaw lagi, dah masuk daging, mule dah hidung xhenti nak membau.. hehe masuk carbonara sos plak.. peerghhh perut dah bergoncang dah time tue.. bile dah sedar yang aku salah beli, seb bek abg ipar aku call wife dia.. akk aku la kan.. selambe je aku kirim nak beli spaghetti tue.. haha sorry ye bro, terdesak.. ekeke dah masok ape2 yang patot baw xsah law xcte.. sedap nyumi nyumi la kan.. hehe

aku xdak la ikut semua resepi tu sbbnye aku xjumpe cendawan butang tue.. haha jadi carbonara aku simple la kan.. hehe walaupun simple tapi mengancam la kan.. hehe balik abg ipar aku siap2 masak spaghetti balik.. hehe bile dah siap.. taaraaa!! hidangkan.. mandi2 kasi wangi + makan sepuas hati dan lahapnye.. kah3.. itu la cte aku.. aku makan carbonara je.. yg len punye spaghetti aku xmakan.. hehe law nak di ikutkan aku mmg xmakan spaghetti tapi aku menggatal nak try, jadi aku pun cube nasib.. alhamdulillah.. JADIK!! hehe



oke.. nih carbonara yang aku buat.. tapi xdak la cam nih kan.. nih gambar aku rembat dari google.. sape2 punye gambar tue.. mintak mahap yew.. sekadar hiasan jew.. hehe

Tuesday, December 21, 2010

..CHOOSE & WIN..

hi hi hi.. skrg dah tengahari.. opss.. pagi lagi kirenye masa aku ngah taep nih.. hehe tadi aku lalu blog kawan aku nih.. si nani nie.. baca punye baca.. aku xtaw mule2 ape yang si nani merepek nih.. bile dah baca baru aku paham.. hehe secara x langsung aku pun nak join gak la.. keh3.. saje2.. hehe

ada syarat2 nak join niih.. hehe oke.. bedal je la.. hehe g pun senang je dia punye syarat.. hehe




1. jadilah follower beliau.. bukan nani taw.. tapi kawan si nani nih.. si coLeur de Cgique.. yeahh--------->DONE!

2. pilih gambar dari blog beliau,then beri komen.. aku dah pilih..
---->Gambar no 6
---->Gambar no 8

3. Kenapa pilih gambar no 6? jeng jeng jeng..
** walau ape jua kenderaan yang kite naiki, hargailah nyawa kita dan nyawa yang kita bawa sekiranya ada.. jenis kenderaan bukanlah lesen penentu untuk kite menguasai jalan tersebut.. oleh itu, pandu cermat jiwa selamat.. ingatlah orang yang tersayang.. hehe aku suke sebab cara nampak cool.. even pakai kapcai..

Sekarang kenapa pilih no8? hehe
**actually aku bukan nak ikot si nani nih, tapi mungkin secara kebetulan.. hehe aku suke awan.. gambar nih beri ketenangan.. walaupun aku tak punyai sayap, tapi aku ingin terbang.. bawa ke awan biru, menikmati pandangan bumi yang indah dari langit.. ah, pasti seronok!

haha dah merepek dah.. enuf2.. sape2 yang nak join, join la.. nih pun 1st time aku join menda2 cam nih.. haha ase cam seronok lak.. hehe

Monday, December 20, 2010

..hantu kak limah gigi jongang..


**cerita ini adalah rekaan semata2.. xdak kena mengena yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia..**

itu adalah trademark utk mana2 cerita yang direka oleh pengarah mereka sendiri.. hehe aku xnak ikot trademark tue.. so aku pinjam skejap je letak kat blog aku nih.. hehe esok luse aku pulangkan balik law aku rajen.. lalala aku sangat tak rajen nak upload blog bile kat umah akk aku nih.. sebabnye anak2 dia sangat obses dengan laptop mak dia nih.. pandai searching game online.. kalu dah maen tuh, agak amanlah dunia aku nih.. hehe xdak la nanges2.. kanak2 biasalah.. hehe kadang2 aku sakat la derang nih.. seronok.. hehe

sejak aku lepak rumah kakak aku nih, aku tgk anak sedara aku nih dah gomok.. makan pun kuat.. kalau aku xmakan derang pun xnak makan.. habes diet aku.. haha nak tak nak aku kenalah makan skali.. law aku tambah ank buah aku tambah.. haihhh terpaksalah tambah.. nak buat cam ne.. kang mak abah derang tgk anak2 derang kuruih kering aku gak yang serba salah.. hehe aku dah jadi tukang masak sepenuh masa kat umah nih.. hehe ari weekend lak, law aku lambat masak, abg ipar aku masok dapor.. haha mule2 aku janggal la kan.. tapi bile pikir2 balik ada gak aku rehat.. kah3.. thanks ya bro! ekeke

anak2 buah aku nih kadang2 sangat nakal.. dan berani2 ayam.. aku pun xtaw cam ne nak klasifikasikan berani2 ayam.. ikut suke kalian la nak klasifikasikan cam ne.. hehe walaupun derang ni agak berani2 ayam tapi ada semangat nak tengok cite hantu nih.. aku pun kadang2 takot gak nak tengok cite hantu nih.. yelah tgk muke derang yang menakutkan tue.. baek aku tedo ke, maen ps2 ke.. ape2la.. kadang2 aku pelik dengan stesen tV nih.. yelah.. selalu sangat tayang cite hantu nih.. kalau nak tayang cite hantu je mesti hari khamis malam jumaat.. aku pun xpaham.. mungkin khamis malam jumaat tue, kalu tgk cte hantu akan ada feel la nak tengok.. haha pastu tayang cite hantu masa hari raye.. macam celebrate je derang2 baru lepas kena ikat.. haha kelakar kan..

oke.. abaikan.. oleh kerana berani sangat anak buah aku nih tengok cite hantu, aku pun join la skali.. hantu yang paling derang takot adalah hantu kak limah balik rumah.. aku xtaw kenapa anak buah aku nih takot sangat tengok cite tue.. bile soh amek baju ke, amek air ke, tinggalkan dalam bilik ke.. sure mereka2 itu akan berlari lintang pukang sambil jerit "antu kak limah balik rumahhhhhhhh.." haha kadang2 aku tgk cam kelakar pun adalah kan.. hehe nak join tu xsanggup lak kan.. dok lari2.. hehe so bagi mereka yang agak nakal tuh, aku pun kenakanlah.. anak buah aku nih suke tgk cermin.. konon2 comel la.. so untuk mengelakkan dia nih selalu tgk cermin, aku pun cakap.. "ko tgklah cermin tu slalu waktu maghrib2 nih.. kang ada hantu kak limah sebelah ko.." dia pun ape lagi.. lintang pukang la lari kan.. haha seronok aku..

malam tuh aku sakat anak buah aku.. sebab nakal sangat kan.. so aku geram, aku sakatlah tedo sebelah kak limah.. ada lak idea dia.. dia cakap hantu kak limah gigi jongang.. haha kelakar la pulak kan.. so dia nak takotkan adek2 dia.. dia jerit.. "wei, hantu kak limah gigi jongang kat belakang mung!!" haha aku dengar balik pun ase nak tergelak je.. cite antu kak limah tu mmg dah gune name limah la kan.. cte halimah jongang tuh plaks dia kaetkan dgn gg.. so antu tu xdak gg taring la.. ada gg jongang.. haha

**hantu kak limah kot nih.. hehe

+


halimah gigi jongang

=

hantu kak limah gigi jongang..

haha end la entri aku kali nih.. kalu ada kelapangan lagi aku coret2 yea.. tugas memasak dah bermula.. hehe jaga diri hiasi peribadi..


**sebenarnye aku nak maen pS2.. anak buah aku dah bising2 ajak.. hahaha




Saturday, December 11, 2010

..rendu bertandang lagi..


assalamualaikum pembuka bicara..

ermmmm kali nih baru aku rajen nak letak entri baru.. hehe lama dah menyepi.. hehe rasa ingin menulis tapi sebenarnye minda aku kosong walaupun banyak benda ingin aku ceritakan.. ermmm.. a week dah aku tinggalkan kompani yang aku praktikal tue.. rasa macam semalam je aku last day.. rendu la dengan suasana opis kat sane.. hehe kadang2 aku teringat gelagat semua staff.. dari general manager sampailah ke staff yang laen.. hehe kadang2 mencuit hati.. hehe siyes weh aku rendu kalian.. hehe xdak tempat nak gadoh2.. xdak tempat nak kenakan org dah.. skrg yang ada hilai ketawa anak sedara aku.. xdak dah jumpe2 user nih.. hehe

kalu kat tmpt aku tue, aku selalu gadoh ngan keni n abg azri.. haha rendu weh.. rendu nak gadoh dengan kalian.. haha nak bet2 bile tak dapat nak settle kan masalah.. haha rendu nak gadoh ngan keni yang emo tue.. haha selalu kenakan aku bile aku lupe tentang suatu perkara.. bile aku betul dia xpulak nak ngaku yang aku mampu buat.. haha keni keni.. mule2 aku punye hangen dengan dia.. tapi lately nih aku ase cam aku close dengan dia.. haha dah paham dah perangai dia.. dan kadang2 aku taw kelemahan dia tue.. kah3.. so silent is better kan.. hehe

lagi dua org bro yang xsuke bercakap dengan aku nih, xdak ape kot nak rendu.. haha adalah sket2., gelagat kalian.. haaa.. aku teringat! aku nak call someone nih.. tapi insiden yang memalukan tu, aku dah la call dia pastu aku p cakap nama orang laen.. sah2 la kan aku call dia punye hp kan.. haha malu tuh mmg xtaw nak letak muke la kan.. haha bile dia balik aku wat muke selambe.. muke seposen kata fida aishah.. haha banyak lagi la insiden yang memalukan.. tapi cukup satu je la aku kasi taw.. xnak share banyak2.. malu.. hahaha

oke.. sorang perempuan melayu yang tiut miut.. dia nih mmg kadang2 aku suka bahan dia.. rasa cam seronok bile aku bahan dia.. rendu la.. rendu nak gelak2.. nak luahan rasa.. nak kutuk2 orang.. haha semua aku cite dengan dia.. bile kena marah dengan user jew mulalah aku mengadu dengan dia.. haha banyak la benda aku cite dengan dia.. kadang2 cite privacy pun aku cte dengan dia.. haha siap gtaw jangan kasi taw sape2.. rahsia kerajaan aku tue.. haha

bile k.linda xdak mule la aku merayap.. haha tempat yang aku selalu g tempat si kak rad n kak bai.. kadang2 aku melantak ape jua yang dibawa oleh mereka.. huhu bile xdak manager aku pun merayap la.. hehe boring bile xdak keja.. hehe k.rad selalu sakat aku.. skrg nih ase cam sunyi plak la kan.. dah lama xkena sakat dengan derang nih.. hehe rendu sangat2 la dengan u'olls..

k.ila person yang banyak taw ape yang aku ase kat sane.. aku pun ada gak cite prob aku kat sane.. kiteorang close sebab selalu anta2 email.. borak2 melalui email.. pastu gelak berdekah2.. bile xdak bos je mule lah gelak macam ase nak berguling2.. haha bile ada bos je, gelak tetap gelak tapi badan je bergegar.. haha xnak la nampak sangat yang aku ni chat dengan dia.. haha bila ada orang lalu aku hidden la benda tu supaya tak de orang yang baca email aku dengan dia tue.. haha

geng application, mule2 aku ase cam xleh ngam je.. sebab derang nih macam the hottest girl la kan even dah kawen.. tapi derang nih friendly kot.. aku sangat senang dengan mereka.. hehe kak amal, very2 the sporting person.. pastu suke wat lawak.. aku ase dia cam sorang kakak yang aku penah praktikal kat shah alam.. muke hampir same.. hehe gaya yang gile2 pun same.. lalala kak win perempuan chantek yang kurus.. mule2 aku ingat dia nih mmg pendiam la kan.. tapi sebenarnye tak.. leh diajak borak2.. haha dia ada anak yang comel.. seb bek aku xpenah jumpe.. law penah jumpe mmg aku culik anak dia.. haha

oke.. mak buyong plak.. dia baek.. kata2 sentiasa telus.. dia cakap menda yang betul dan ase dia betul.. kalu nak kena kan orang kena kasi hint awal2.. kalu x, dia akan gtaw ape hajat sebenar kite kat orang tue.. haha kire cam pembaris gak la dia nih.. ekeke aku pun sket lebey kurang dia jew.. haha budak sorang yang tinggi2 nih sebaya aku.. dah keja dah.. aku nih praktikal.. dia sangat sempoi xkira la ape yang orang laen buat dia just dengar je.. tapi xnak amek port sangat la kan.. kire mmg gile sempoi la.. lastly, sekutsenek.. budak nih bawah umur n suke belasah aku.. ahhh sabar je la.. seb bek la kat opis.. law kat tmpt laen maw aku kejar dia balik.. kasi kaki kat dia.. haha tapi baek.. bile lalu tempat dia sure aku akan gegarkan dia punye partition.. dia ngah sedap2 wat kejap terus xjadi.. kah3.. terkejot la kadang2.. padan muke dia.. hahaha

ada banyak lagi person aku nak cite tapi nanti2 aku sambong yea.. hehe nih gune laptop abg ipar aku tanpa kebenaran.. tetibe dia ada plak tepi aku ni ha.. walaupun tgk tv tapi dia jeling2 gak laptop dia nih.. haha sorry bro, wa pakai lappie lu nih.. nanti wa pulangkan balik oke.. kasi anak2 lu pakai balik.. ekeke eniway, thanks oke sebab kasi wa pakai laptop lu nih.. haha

ermmmm rendu kat opis.. rendu dengan people kat sane.. yeaaaaaaay! picture yang aku download nih ada yang kena mengena la kan.. if tak sile abaikan.. hehe oke.. take care people.. jumpe lagi!

Monday, November 22, 2010

..emosi lagi..


ermmmm.. aku cube kawal amarah yang ada dalam diri.. rasa meluat yang meluap2 kat dada.. bukan aku tak boleh terima arahan.. bukan aku tak boleh nak kena tegor.. bukan aku tak boleh nak buat semua kerja.. bukannya aku nih bodoh sangat tak reti nak cari menda yang simple sangat.. kalau nak ditanya betapa meluat dan bencinya aku pada dia, hanya Tuhan je yang tahu hati aku macam mane.. aku hormat dia.. tapi kenapa menda2 kecik pun nak tempiaskan pada orang laen.. ahhhhh..

kalau nak ditanya bagaimana rupa aku berjalan keluar dari office, cukuplah bertanya pada mereka2 yang baru pertama kali berjumpa dengan aku.. betapa kelatnya aku.. tak dak senyuman pun kat muka ku nih.. yang ada kerutan di dahi dan muncung panjang sedepa.. tak mungkinlah sedepa kan.. cukuplah mereka2 itu tahu yang aku sedang menahan marah.. sampai2 rumah housemate aku tegor aku pun xdak mood.. maaflah bukan xnak jawab.. ati ngah panas..

menda dah jadi depan mata aku sendiri.. aku tak marah pun pada asalnya tapi bile tgk sikap dia yang macam tue, aku rasa kebencian n kemeluatan aku bertambah2.. ahhhh.. payahnya.. yee.. semua kat situ xdak nama laen.. semua aku.. serba serbi aku.. nak kaver line balik, aku yang kena sebab tak dapat cari menda yang simple.. ahhhh!! meluat!! dah la mintak tolong dengan aku pastu nak marah2 aku.. aku tak buta untuk melihat semua tue.. memang benda tu ada tapi tak berlabel.. ahhhhh.. meluaaaaaaaaaaaaat!!




[setgh jam berhenti menulis..]



ermmm tak patot aku marahkan dia sedemikian.. maaflah.. aku cume mahukan teguran yang baek bukan macam tue.. dah la tadi aku kena marah dengan user.. orang laen yang punya kerja orang laen yang kena.. haihhhh semua ni terjadi kerana orang laen.. haihhhhhh.. apelah naseb aku hari nie.. maaflah.. aku cume mahukan ruang sebelum aku beredar.. bukan membenci sesama insan.. bukan menyakiti sesama rakan.. bukan itu yang ku mahukan.. persahabatan yang kekal abadi hingga ke hujung nyawa.. berpisahnya didunia dan bertemu semula di syurga.. huuurrmmm.. maaflah.. emosi terganggu.. minda bercelaru..

moga hari esok membawa makna yang paling indah dalam kehidupan pada semua orang.. hanya kata maaf yang dapat ku lontarkan dari jauh.. semoga dapat diterima pada sudut hati kecil mu.. aku terlalu ikut perasaan yang ada dalam diri.. maaf.. tiadalah jaoh beza antara kamu dengan yang laen.. aku cuba untuk jadi professional supaya yang tak berkaetan akan pergi..





Friday, November 19, 2010

..emosi..


ermmmm.. aku tak taw kenapa lately nih aku perlu emosi banyak sangat.. sampai melampau2.. haihhhhh.. semalam aku merajok gile2 terbabas dengan kak linda.. office mate aku tue.. yelah.. dia cakap dengan aku halfday, padahal 1 day dia cuti ari nih.. so aku macam gile bosan sangat2.. tak taw la kenapa jadi buntu gile2.. cakap bi pun cam budak sekolah rendah baru nak belajar.. haiihhh.. kenapa dengan aku nih.. sebenarnye aku hampir nak nanges semalam sebab aku orang yang last taw dia cuti 1 hari.. dia taw kenapa aku tak selesa bile sorang2 kat situ.. haha tak perlu aku cite kat sini.. tapi naseb baek kenny ada, abg azri ada n manager aku ada..

hermmm.. aku igt aku jalan dah lembap nak mampus.. kuar umah tepat kul 835.. smpai stesen 845am.. smpai stesen 854am.. dengan ati separoh gembira dan penoh harapan aku harap aku akan sampai office 925am.. tu ja dalam kotak fikiran aku nih.. macam2 alasan aku dah ciptakan tok manager aku and si kenny tue.. kenape perlu si kenny? jawapan paling mudah.. sebab dia mmg suke psyko aku.. so, aku dah siapkan jawapan tok dia.. harapan laen, aku harap aku sorang je kat area aku tuh.. dengan lemah gemalai dan alasan bertimbun2 dikepala aku melangkah pergi ke office.. bagi msg berontak kat member sebab xnak pergi office.. si faiz zaki tuh kasi cadangan balik ja rumah tidoq! tapi masalahnye aku lagi bape meter je nak smpai.. haihhh

tibalah kemuncaknya, dengan harapan tulus ikhlas.. sampai la ke office.. bile nak touch card kat pintu pertama tuh aku tak perasan.. bile pintu kedua masok baru aku perasan.. 908am?? haihhhhh.. kenapa cepat sangat aku jalan dan kenapa lambat sangat jam nih bergerakkkkkkk??? ahhhhhhhh.. tak suke!! tak suke!! haha nak tak nak, wat senyum yang paling ikhlas (sbnrnye tak pun..) aku senyum hampir kat semua orang.. yang leka wat keja tuh mmg tak la kan.. sbb aku pun tak pandang.. dan sememangnye dia taw aku payah senyum dgn dia.. law dia senyum dengan aku pun, aku akan rasa pelik balik.. haha

duduk kejap.. dah dengar org bersiul lagu kalu berpacaran.. haha adeh.. dari smlm kot sbnrnyew.. haha apekah, kenapakah dengan umat tue pun aku xpaham.. riang benar hatinye ari nih.. sampai aku pun pelik.. bile dia tanya aku lagi lah aku pelik.. haha nak taknak tahan jelah tinge aku nih.. xleh bla p toilet pastu buat air.. hehe aman sket tinge aku nih.. hehe saje je aku melepak kat pantry lama2.. haha

and ari nih saat ni ada mangkuk hayun yang aku tak kenal nak marah2 aku sebab aku tak kasi email facebook aku.. padahal aku dah bagi taw terang2 dah kat dia.. yang facebook aku nih tak boleh cari kalau bukan kawan aku.. susahnye nak terang kat orang yang tak faham bahasa kan.. pastu cakap kat aku nama lain.. pastu email dia kasi nama lain.. kan ke kantoi bodoh namanya.. padanlah tak nak kasi aku add dia sebab dia guna nama lain.. ntah2 nama email tuh pun nama lain.. ada ke orang buat private email gune nama betul?? kalau kat company punye email laen la kan.. nampak sangat dah terang2an tipu aku.. aku tak bodoh la.. haihhhh.. mmg betul la, angin aku sangat tak baek sekarang nih.. satu ayat untuk dia dalam nada yang lembut aku cakap.. "fcuk off.." puas!! haha sape soh tipu aku kan.. padan muke.. haha

tak perlu aku nak nyatakan siapa dan macam mane aku.. kalian ada mata, hati dan pemikiran untuk menilai aku.. kalau kalian berfikir buruk tentang aku, maka buruklah aku.. kalau sebaliknya, sebaliknyalah aku.. aku xkan bagitahu bagaimana aku, siapa aku dan cara aku.. rasa2 xleh nak bla dengan aku angkat kaki cepat2 sebelum aku maki dengan perangai kau yang cube nak menjauhkan diri dengan cara yang paling bodoh.. sekian.. dah la.. xdak mood nak story ari nih.. laen kali sambong oke.. daaa..




Thursday, November 11, 2010


resah hati ini.. asyik teringatkan kamu..
mengapa kamu sering muncul dibenak difikiranku..
kamu menguasai minda aku tentang kamu..
pergilah jauh.. kita berbeza..
bagaikan langit dan bumi perumpamaannya..
hati ini berkata..

"aku mahu kamu..
aku perlu kamu..
kamu penyeri hidup ini..
senyuman mu yang sukar ku perolehi menjadi pengubat hati ini.."


sekiranya aku diberi peluang..
ingin ku luahkan pada dunia..
menyerlah perasaan yang aku alami ini..
ingin ku luahkan.. "aku sayang kamu.. aku cinta kamu.."
nada - nada cinta untuk kamu..
memanggil kamu sayang adalah satu impianku..
tapi ada batas yang menanti dihadapan kita..
berilah diri ini keyakinan andai benar kamu milikku..
sekiranya tidak, pergilah sejauh yang mungkin..
supaya resah hati ini tidak lagi menyesakkan jiwa ini..




Wednesday, November 10, 2010

..fire drill..


Erm.. entri kali ini aku nak cerita dengan super duper excitednye pasal company aku ha.. hehe pagi2 agi aku ase company aku nih dah wat lawak seplastik la.. huhu mane tak nye, dan dan kepondan ada test untuk kebakaran.. haha aku ingat kan saje2 je la nak test.. skali tue, aku dengar kena turun gak.. so, manager aku pun sound la.. “hei.. pergi cepat tukar kaki.. “ ha?? Tukar kaki?? Biar benar.. haha aku dah berdekah2 gelakkan manager aku nih.. haha last2 dia betulkan ayat dia balik.. “I nak suruh U tukar kasot.. bukan tukar kaki..” gelak pun still bersisa lagi.. hehe kelakar la bagi aku.. hehe

Nak dijadikan lah cerita.. aku dah tukar selipar je, teros abg idi soh turun tangga.. hoyeaaaaaaaaahhh.. heaven la.. dari tingkat 22 ke parking.. setiap tingkat ada 22 anak tangga.. hebatlah kan.. hehe pastu, ada lagi dari parking ke LG.. mmg heaven la.. aku kire2 campor tolak darab bahagi, kire2 dalam 624 anak tangga kiteorg kena turun.. naek tangga sket dalam 10 anak tangga.. seb baek la sket ja kena naek.. dan selebihnya turun.. huhu maw pening gak la aku bile dah sampai tingkat ke 10.. asyik tunduk ja.. aku pun cam was2 la sbbnye masa aku nak turun tuh aku ase kaki aku tak cecah lantai dah.. haha tp still oke lagi la.. huhu

Tetibe teringat zaman2 skolah dlu.. ada saja kalu ujian kebakaran nih.. semua pakat dok lari sana sini.. haha skali kat tmpt keja pun ada.. heaven ah! Haha saksikanlah gambaran yang telah berjaya ditangkap oleh abg anchoi..haha skema nye ayat aku.. xleh bla.. huhu ape2lah.. sebab aku pun still ngah penat agi nih.. hahaha jom check it out!!!





erk.. ni bukanlah waktu yang dikenakan latihan tadi.. ni gambar raya aritue.. ekeke mahap2 yew.. mari kite teroskan dengan pict yang seterosnya.. haha




yeaaa.. ini dia.. gambar selepas penat lelah menurun tangga.. huhu penat o0o0o.. seb bek pas turun ada dibekalkan air.. hehe lega sket..


dan lagi.. sorang lagi staff yang kelihat penat dan memastikan kakinya tak tercabot.. wakakaka thats y dia selalu tengok bawah jew.. ekekke



bersurai pas dah penat2 turun n pas check list.. semua ada.. selamat.. hoyeaaaaaahhh.. semua lega.. huhu
lastly.. haha semua gembira sbb selamat.. orang kalu kebakaran semua sedey2, nih tak.. semua gembira sebab tak rentung waktu kejadian.. haha nice la beb.. hehe manager ku yang senyum bangat.. aku suke tengok pict nih.. hehe
okelah.. dah habes dah coretan tuk hari ni punye entri.. law ada cerita2 menarik aku kasi tulis oke.. hehe hhurmmm kaki dah mule2 sengal.. habeslah esok.. haihhhhhhh..




Tuesday, November 9, 2010

..gembira hari ini..


oke.. aku sebenarnye nak certita betapa gembiranya hari aku ini.. dihiasi bunga mawar haruman.. ehh.. mana ada lah.. diiringi gelak tawa bersama2 office mate.. hehe indah duniaku sebentar.. ada gak yang nak gelak2 tapi tak reti nak ketawa.. mungkinlah.. mungkin dengan aku dia xdak nafsu nak gelak sama2.. haha kalau dia buat lawak pun aku tak taw sama ada dia buat lawak atau dia sememangnye serious.. hahaha yang aku taw bile dia wat lawak pastu dia akan senyap.. haha law aku tak tahan aku gelak la kan.. law tak aku pure2 la yang aku tak faham pun ape yang dia cube ceritakan.. haha kesian kan.. tak pelah.. mungkin sifat dia dengan perempuan memang cam tu kot.. hehe abaikan.. hehe

antara cerita kelakar yang aku nak share, senior engineer aku nih dok jatuh kan tudung botol dia.. pastu dok tanya aku.. "nampak tudung botol nih tak? tadi jatoh.. " aku dengan selamba jawablah.. "tudung saya adalah.." aku jawab sekilas je la kan.. ingatkan dia tak dengar, sekali dia pusing balik then cakap.. "bak meh tudung nih.." haha even macam tak kelakar, cukuplah buat aku gelak ari nih.. haha untuk membalas kata2 aku, bila aku cakap je.. dia akan cakap.. "talk to the hand.." ah.. saket hati ja kan bunyi nya.. haha


ha... sebut pasal talk to the hand nih, adalah sorang kakak nih.. kakak nih rapatlah dengan aku.. she llike my eldest sister dah.. she gorgeous.. kind.. sweet.. and so on.. tak perlu kot aku cte lagi.. hehehe sila lihat gambarajah dibawah ini..





beginilah aksi bila dia bercakap dengan aku.. part yang aku ase nak berguling2 macam tenggiling tue.. dia leh tenung tapak tangan aku.. hampir 1 minit gak la.. aku punye berdekah gelakkan dia.. memang tak hengat dunia la kan.. haha ada ke patot leh tenong tapak tangan aku.. nih mmg dah kes talk to the hand.. hahaha nak lepaskan geram yang memuncak2.. aku dijadikan bahan lepas geram.. tapi serious aku cakap.. aku memang gelak tak hengat dunia kot.. hahaha boleh dengan jujur tgk tapak tangan aku.. hahaha adoiii.. saket perot aku.. hakhakhakhak..

bile nak balik plaks.. aku pekena kan sorang agi staff.. aku cakaplah masa dah time.. balik cepat.. sian kakak yang aku pedajal kan tadi.. lambat sangat abg nih balik.. borak punye borak.. datang abg shahril.. ayat skema abg shahril berbunyi begini.. "adek.. ko taw x.. admin nih, kalau tangguh esok, lagi la menimbun.. kena settlekan hari nih gak.." dengan nada yang bersahaja aku pun balas.. "la.. saya tak taw la saya tanya.. law saya taw, confirm lusa saya soh abg Idi ni sambong.." aku pun bla.. gelak dalam ati jela.. kahkahkah aku ingat xdak respond.. abg idi pun sound.. "boleh tahan gak dia nih kan.." berderai la gelak tawa kat office tue.. hahahaha

banyak lagi cte aku nak story.. cume aku tak larat nak taep ja.. hehe kelakar la bagi aku.. tak taw la pada yang membaca nih.. huhu okelah.. aku nak mencari damai dihati..haha nak rehat la.. kepala dah berat nih.. pekena nescafe tadi.. seb bek makan.. law tak sure dah ting tong aku.. haha okelah.. jaga diri hiasi peribadi yea.. daa..

Friday, October 29, 2010

..hari terakhir..

>waaa.. kalu tengok pada tajok tuh cam pelik ja kan.. tapi xdak kena mengena dengan aku pun.. nih kisah pasal Sarah Hanim Binti Rasid (bukan nama sebenar).. hari ni hari terakhir dia as trainee at company yang aku ngah praktikal nih.. hehe disaat2 akhir nih, manfaatkan la ape yang ada.. hehe bergurau senda dengan officemate yang laen.. hehe manager blanja kiteorang.. thanks to my manager sbb support kami makan kat ZEN.. yeaaaaaaaahhh.. bangga sei manager blnja.. sebelum nih pun ada gak dia blanja.. tapi kali ni tempat mahal sket.. hakhakhak.. thanks a lot madam.. hehehe

pasni sedih la aku sbb sarah ni (bkn nama sebenar) dah xdak.. terpaksalah aku g office sorang2.. hurmmmmm.. balik sorang2.. ahhhh.. sejak akhir2 nih asyik balik lewat jew.. selalu tue tepat je kul 6pm mmg dah bangun dah.. xdak nak lepak2 agi dah.. huhu tapi starting tuesday ari tuh lambat gile balik.. huhu aku ingat ari selasa je la blk lambat.. rupe2nya ari nih lagi lambat.. 645pm baru kuar dari opis.. OMG!! what happen to me?? nih semua penangan si sarah tue la.. hahaha dia kena panggil dengan user.. pastu kan user tuh banyak la karenahnye.. hahaha dengan aku2 pun turut terpanggil.. hakhakhak.. so, nak elak kejadian berlaku, aku pun tlg la si sarah.. tiada jawapan yg bernas diperolehi.. haha balik naek level 22.. haha tanya mastermind, baru dapat solution.. hakhakhak.. thanks yea senior engineer ku.. hahaha

balik naek train berlari2 anak.. seb bek aku tak tergolek.. semalam buat ari nih pun buat agi.. law tergolek, malu den.. hakhakhak.. pasnih nampak gayanye kena la balik sorang2.. hurmmmm.. sedey la plaks.. sarah dah xdak.. :( dulu ada gak tempat gaduh2, baek balik.. tempat ngadu.. pasnihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. hurrmmmmmmm.. law kena marah pasnih kena la tiau sorang2.. hakhakhak.. nangis pun sorang2 gak kena.. ahhhhhhh.. sedihnyew..

hampir semua orang habes hari nih praktikalnye.. aku gak yang still moving sampai awal december.. hakhakhak.. xpela.. nanti aku nak berenti sure aku nangis2.. sebabnya pasnih dah xdak sape nak layan karenah aku nih.. sedihnya!!! xnak cite agi ar.. nanti nanges.. wat keja laen dlu oke.. cau cin cau..

to sarahaha (nama sebenar).. thanks sbb temukan aku dengan company skrg nih.. thanks gak sbb jadi partner aku masa praktikal nih.. thanks gak sebab pinjamkan aku duet bile aku xbawa purse and xdak duet.. thanks juga sbb dengar luahan aku sometimes.. thanks gak gurau2 dengan aku.. gadoh2 dengan aku.. jalan2 dengan aku.. ketawa dengan aku.. semua2 la.. thanks weh.. dlu kite xpernah rapat skrg taw sket2 perngai sebenar cam ne.. hukhukhuk.. thanks weh.. thanks sangat2.. hehe pasnih law kena sound ke ape.. aku msg tuh balas la oke.. t aku nanges sorang2 lak.. hehe ape2 pun.. thanks weh.. banyak jasa ko pada aku.. one day aku harap aku dapat balas balik kesemuanya.. hurmmm sedih la plaks... hurmmmmmmmmm terima kasih daun keladi, laen kali buat lagi oke.. hehe jgn lupe cheese cake on monday.. hakhakhak..

Wednesday, October 27, 2010

satisfied

dari nak hide ke ape ke.. bek remove ja dari friend list.. sekali dlu dah block bley la.. kali nih malas nak dengar ape2 alasan oke.. aku anggap xberminat nak kawan dengan aku.. thats all.. :) i'm not kid or else.. aku cube bertahan.. aku dah penat.. penat untuk segalanya.. once dah buat aku cam nih, aku jadi tawar setawar hati dah.. kenapa perlu bine divider besar dalam perhubungan? hahaha aku bukan jenis yang mengadu domba nak cerita hal orang.. bila aku dah cerita tuh maknanya aku nih xtahan dah.. dan aku tak suke nak ulang2 cite sampai 18belas juta kali.. kau sendiri dah ketahui semua tue.. bile aku cakap tak tu, maknenye tak lah okeh.. jangan berpura2 dengan aku.. jangan datang kat aku lagi pasnih bila kau sedih, jatoh tergolek dog ka.. apa ka oke.. walaupun dulu aku rasa jemu.. tapi aku bertahan.. kali aku tak mampu bertahan.. maafkan aku okeh.. bile ada kawan laen, besalah.. akan ditinggalkan.. bila da masalah ka apa ka.. pandai mengadu domba.. bila aku need a shoulder pandai plak ko pusing kasi kena kat aku balik kan.. haha xpela.. no wonder lah kau nih xramai kawan n kawan xdak yang kekal lama.. dlu lagi dah paham tapi aku pure2 xpaham.. huhu okehlah.. buang masa taep panjang2 nih.. bek wat keja aku lagi bagos.. adddddddddiiooss..

Tuesday, October 26, 2010

,,opish,,


ari nih aku balik opis lambat gile.. siapkan keja kat user dalam kul 630pm maybe.. pastu masokkan laptop yang terbiar kat meja.. kemas sket2 barang ape2 yang patot.. sebab aku ase penat.. so xdak la kemas bersih2.. hakhakhak.. hurmmm.. bile balik aku tengok manager aku xbalik lagi.. senior manager aku pun xbalik lagi.. haha lagi 2 orang engineer dah lesap p mane tah.. lupe nak tanya.. haha aku ase dah macam keja plaks kat situ.. haha dah cam engineer la.. berangan tak sudah.. seb bek la si kenny nih sudi teman aku balik.. hehe bukan ape, aku saje2 je soh dia teman aku dari opis ke stesen.. hekhekhek.. leh wat ilangkan penat.. hehe

ari nih keja aku merayap2 jumpe user.. arggghh.. sangat penat sebenarnye.. dengan tak cukup tedo nye.. dgn laparnye.. haha semua kena redah.. hehe tapi xdak la boring sangat kan.. asyik dok je kat opis boring gak.. hehe bile dah dapat kuar.. hambek ko.. haha penat tak hengat.. hakhakhak macam2 ragam manusia aku jumpe.. hehe law tak puas ati confirm la aku mengadu kan.. hehe ngadu kat manager.. ngadu kat kak linda.. ngadu kat trainee yang laen.. hehe bile dah start ngadu.. adalah yang jai penyelamat.. "haaa.. mengumpat.. mengumpat.." haha xpelah.. xmarah pun.. sedarlah sikit kan yang aku nih sedang mengumpat.. hehe

bile ngah nak install adobe kat user, si kenny nih ada soalan cepu emas.. hahaha soalannye berbunyi begini.. "bile u nak kawen??" hahaha aku ase cam dia nih salah soalan je nak tanya aku.. haha aku pun reply la dengan nada yang agak bersahaja even sbnrnye aku agak terkejot.. haha 'lambat lagi la..' dia tanya aku penah ada bf ke x.. so aku cakapla penah.. hehe knp break ape semua skali.. aku pun huraikanlah sebaek mungkin mengikut ape yang aku ingat.. hehe then dia leh cakap.. "you banyak2 nih xkantoi ke? x upload?" mule2 aku pending la kan.. dah banyak kali dia cakap baru aku paham and aku menidakkannyew.. hahaha lawak la si kenny nih.. hehe tapi aku xkesah menda2 tuh.. bagi aku dia just tanya jew.. hehe hak dia nk bertanya asalkan tak menyingung perasaan aku.. hehe

hurmm.. banyak lagi yang aku nak luahkan.. tapi kepenatan n banyak keja mengatasi segala2nya.. hehe okelah.. maw siap2kan ape yang patot.. daaa..

Sunday, October 24, 2010

..hurmm..


Almost two years I keep my sadness in silent.. No one know what i feel now.. Suddenly I remembered himself.. Our memories appeared so slowly.. I'm feeling sad.. If I can turn this world, I want to be a good person in life.. So that I can be faithful to you forever.. This pain is very painful.. If you can felt it how it hurts i'm here, you'll be crying just like me.. I have waited for you for a long time, looking for you everywhere but I've never met.. until you can find me.. I was shocked. I'm stuck.. I do not know what should to do.. I waited a long time and looking but ultimately I can't have you as before. Why all this come about? GOD, give me strength to go through.. Make me far away from this yearnings.. Please..

Thursday, October 21, 2010



Jika aku diberi kesempatan padaku..
Inginku coret namamu disetiap ruang dan waktu..
Agar bisa kau mengerti gelodak hatiku..
Jika kau memberi peluang padaku..
Ingin aku berbicara cinta denganmu..
Tapi aku tak mampu..
Aku keliru..
Jika aku diberi masa bersamamu..
Inginku tusukkan kata -kata rendu ku ini dalam hatimu..

Ketika aku bersedih, wajahmu dengan senyuman muncul di mindaku..
Membuatkan aku seolah - olah sedang bersama dengan kamu..
Ketika aku gembira, aku tersenyum riang padamu..
Meyakinkan aku bahawa aku juga layak bahagia ketika denganmu..

Mengertilah kamu..
Bagiku kini, kaulah penawar yang paling manis untukku..
Kau jualah yang mencerikan hari - hari suramku..
Kau jualah yang mengembalikan senyumanku..



**walaupun aku tak bisa memiliki kamu..
"Izinkan ku mencuri bayangan wajahmu..
Izikan ku mencuri khayalan denganmu.. "



Friday, October 15, 2010

..mengarot..

ermmm.. aku punya sekeping hati.. yang sukar untuk difahami.. yang sukar dimengertikan.. aku hanya ada hati yang bisa menemani aku sehingga kini.. suka duka aku hati yang lebih mengetahui.. bila aku ingin berbicara sesuatu perihal peribadi tentang aku.. hati mula berkata2.. bukan aku tak mahu berkongsi.. cuma aku tak mahu kehilangan hati yang sudah sekian lama menemani aku..

ramai yang mengatakan aku ni seorang pemarah.. bengis.. muke xleh bla.. dan macam2 lagi.. hati aku jugalah yang menenangkan aku.. bukan aku dikawal oleh hati.. aku masih mampu mengawal hati aku.. cuma aku punyai 1 teman yang bisa memahami aku seadanya.. aku tak nak bebani hati dengan pelbagai benda.. kelak meracun diri..

aku cuba luahkan.. ada ketikanya ceritaku terhenti disitu.. bila aku cuba sambongkan.. aku mula rasa aku lah manusia yang paling tak malu bile bercerita tentang itu.. huuuuuurrmmmmm.. jangan ikot hati nanti mati.. andai kita bisa mengetahui cara yang paling baek untuk mengawalnya, kita tidak akan mati..

ermm.. ape yang aku cube huraikan nih.. haha aku pun tak taw.. demam kerenduan telah melanda.. rendu pada sape tah aku nih.. bile demam je sure la aku akan kata rendu.. haha padahalnye tak de sape2 pun aku rendu.. hahaha cume sambongan ayat untuk demam.. maka jadilah demam rendu.. ahakss...

Wednesday, October 13, 2010

..seharian..

erm.. xdak ape sangat nak coret.. sebab malas nak taep.. nak mengadap laptop pun dah kurang.. ye ke?? haha tah la.. menghabeskan masa dengan rehat n maen game ja.. pastu dah tutup la.. law rajen bukak balik.. pastu tutup balik.. law ada kawan ja borak2 jap.. pastu tutup balik n tedo.. hukhukhuk..

semalam leh dikatakan seharian aku dok kat site office.. haha kebetulan ada kat sana, ada saja yang kena buat.. haha baru aku taw keja cam nih mmg memerlukan kite berjalan2 pergi ke tempat user bile derang nampak je kelibat kite.. hakhakhak.. hehe tapi tak pe.. njoy.. aku dok kat server room dah nak gegel.. kuar2 dari bilik server tangan dah pucat2.. keja xsiap lagi.. haha kesian kan.. ari nih datang opis pun kena sambong lagi.. ah malasnye.. tapi kena wat gak.. sampai settle.. pastu baru lah leh balik opis.. haha

erm.. xdak yang menarek sangat.. melayan perasaan merendui seseorang.. hakhakhak.. layan kan jelah.. jap2 g hilanglah tue.. okelah.. nak tedo.. hakhakhak.. penat..

Friday, October 8, 2010

..kisah di opis..

Amaran keras : kalu rase meluat n menyampah, sile klik pangkah kat ujung browser oke.. kalu pertengahan jalan pun boleh.. tade masalah oke.. :)





ari nih aku jumpe kawan aku.. cik zul.. jaoh datangnye dari kelantan.. jumpe la aku kat kl sentral.. hehe kire awal gak la aku kuar umah td.. hehe lama xjumpe member lama kan.. so, amek la kesempatan nih.. aku pun belilah roti je tok mamat nih tanpa air.. haha padan muke ko.. sbb aku salah anta msg.. haha tp sian kat ko.. seb bek xtercekik.. hehe bile dah jumpe borak sket2, dah sampai seru aku pun kena la g opis.. masa aku lepak kat sane.. aku dah nampak manager aku, kak awin, abg D, yaya and ada beberapa org agi la.. tapi seb bek derang x terperasan aku kat sittew.. hakhakhak selamat aku.. hehe

bile dah smpai opis.. berjoyah plak dengan kak illa, kak bai n kak fini.. huhu isunye adalah pasal jodoh.. ahhhh.. boring sungguh tapi aku layankan.. ada ka patot soh aku men2 mata dengan tutttttt.. haha aku kenyit skali, berkali2 dia balas kata kak bai.. dengan style dia tuh.. berdekah2 la kite orang gelak.. law xnak amek yg tuh soh amek potato.. haha lagi la aku gelak berdekah2.. ase cam nak berguling2.. haha kawan dia ada selamba je kutuk2 si tutttt tue.. haha harap2 kawan dia tuh xgtaw la kan.. hakhakhak.. dah merepek2.. sebab xnak dapat laki tua, lagi la derang sakat aku dapat bapak gula.. haha adoiii.. bikin pecah perot aku wehhh.. hahaha

dah gelak2 sakan kena sound dgn manager.. haha dok diam2 jgn merayap.. hakhakhak ari nih aku kelam kabot.. opis xdak org.. hehe engineer dah ilang tah kemana.. yang tinggal manager and aku jew.. hehe mmg gelabah la jap bile banyak call n mengadu masalah.. hukhukhuk.. cte semalam ungkit sampai ari nih.. haha sian dia.. xpelah.. dah oke dah.. da kesilapan teknikal.. nak wat cam ne kan.. hehe abaikan je la.. hehe bile aku dah gelabah.. haha manager aku pun sound.. mane kertas yg i kasi kat u tu, kasi tulis then bru tanya i.. haaa.. hambek ko.. kena sebijik.. haha aku pun sambil gelak2.. aku ckp xtaw kat mane.. haha senang je jawapan kan.. hehe seb bek la manager aku nih sporting.. hehehe

rehat dengan ayu.. sejak derma darah aku jd tersangat la lapar.. tak taw la knp.. selama nih mmg liat nak makan bile dah derma darah.. hehe lapar punye pasal.. macam2 aku bedal.. hakhakhak.. bile dah petang.. opis pun sejok, ngantok.. ape lagi aku pekena la nescafe.. perghh.. sedap la plaks.. hehe dan2 xmengantok.. haha xpe2.. isnin nanti aku nak wat la.. hahaha baru layan kerja.. hekhekhek..

Thursday, October 7, 2010

..derma darah + jamuan raye..

erm.. ada member aku tego aku.. dia kata aku selalu cte pasal Mr.S kat belog aku nih.. hurm.. actually, bukan sengaja2 aku nak tulis pasal dia.. tp sedikit sebanyak kadang2 aku terkena dengan keadaan yang aku nak ceritakan tue.. so aku cte la.. sekadar cerita.. tapi tak bermaksod ape2 pun.. xlebih dari untuk mengisi kekosongan belog aku nih.. tu ja.. jangan salah faham yew.. hehe oke.. never mind.. mungkin pasnih aku kena filter if ape yang aku nak tulis kat belog aku nih.. xnak la nanti cite pasal orang yang sama tapi berlaenan situasi.. by da way, thanks for ur comment oke.. :)

oke.. lupe kan cite pasal dia.. kite cte pasal laen plak.. hehe tadi aku derma darah.. huhu.. best o0o0o.. aku xdak la berdebar sangat.. hehe sebelum2 nih aku perlukan teman kat sebelah untuk hilangkan rasa gentar kat hati.. tapi xpelah.. mujur kak siti ada sebelah aku nih.. so, aku pandang je dia.. aleh2 aku tgk tangan dah kena masok jarum.. mule2 agak susah la sbb urat tak nampak.. nurse tuh dah suruh tukar tangan.. aku pun xplainla kat nurse tue.. dia kata urat dalam, so xbape nak nampak.. hehe bile dah cucuk, nurse tu siap cakap... "alhamdulillah.. dah dapat pun.." aku pun selamba balas.. "alhamdulillah.." kesudahnye aku pelik.. haha aku pun xtaw kenapa aku tibe2 ase pelik.. haha

erma darah xlama.. sian kak amal.. harap2 nak derma awal dia lak yang paling last.. hehe lagi kesian bile dia kena tekan ape tah kat tangan dia supaya tak bengkak.. sian sungguh kakakku ittew.. sabar ye kak.. hehe tapi still maintain comelkan.. hehe yang kelakarnye kak amal nih.. dia nih masa nak isi borang n jumpe doc, tangan dah sejok.. haha aku ase nak gelak guling2 je.. belum amek darah agi.. haha lawak la akak nih.. hehe

yang kak awin plak, jadi photographer.. abes semua pict nak snap.. bile lalu lalang kat situ, ada org pun tanya.. perlu ke isi borang.. tapi agaknye kak win ni xdgr, so dia pun jalan je la.. aku dah gelak2 dah.. nak tak nak tlgla jawabkan tok dia.. hehe pastu leh plak org cisco dengan selambenye menyuruh kakak kurus ittew snap pict derang.. banyak songeh lak tue.. haha dah jadi cam pekerja kat situ plak kak win nih aku tgk.. haha dia opkos la xderma.. xcukup berat.. hehe

dah settle derma darah tue, blik la opis kan.. aku ase kewl jew bile bangun dari katel tuh, minom2 makan roti.. bile naek opis pale dah start pening.. bukan saket tapi pening.. seb bek la manager aku tuh sporting.. memahami aku nih yang telah mendermakan darah.. dia siap pesan, "u jangan pergi mane2.. u duduk je sini k.." haha tu yang aku terlelap atas meja tue.. seb bek la semua engineer kat sittew xdak.. xperlu la nak malu sangat kan.. hehe pastu kol 1 dengan harapan nak amek kamera kat wawan.. sebab dah janji dengan dia.. harapan tinggal harapan.. memang xleh nak g la.. tekak tetibe ase mual.. kepala still pening2.. mule2 ingat nak tedo kat situ ja.. pk balik, bek tedo kat surau.. best sket.. tedo la.. tapi xbape nak lena la.. sbb asyik terjaga jew.. hehe tp kire leh reduce la pening pale tue.. hehe hamper 2 jam la aku tedo start tedo atas meja tue.. haha memalukan je aku nih.. hikhikhik.. len kali kasi makan dlu oke baru derma.. xdak la banyak songeh.. haha

hurmmm.. dah kul 3pm, kiteorang pun p la attend jamuan makan kat sooka sentral.. huhu kak linda xdak, so aku join kak amal n the geng.. hehe bile dah sampai sane kunun2 nak cari port la.. kasi makan same2.. hehe aku n kak fini ape lagi, bedal la ape2 yang patot.. hehe aku ikot je dia amek makanan.. xpe, ada geng nak makan.. seronok.. aku makan banyak.. tapi xbape sedap la makanan derang.. hehe sate pun kuah cair je.. ah demand sungguh aku nih kan.. haha ape2 pun thanks to my company sbb anjurkan semua nih.. x ketinggalan ada sesi karok mengarok.. hehe ada yang best sore, ada yang besa2.. hehe sape yang masok tuh kire untung la sbb dapat duet raya.. hehe aku nak nyanyi sorang2 depan orang ramai mmg x la kan.. haha

akk zahid af pun nyanyi.. sedap sore dia.. hehe kak nani pun sedap gak.. sore cam kanak2 tapi serak2.. hehe sangat comel.. hehe bile dah kenyang.. balik opis la.. mule2 masok jalan pelan2 la sbb nak tgk manager ada ke x.. skali manager pun xdak.. yang ada tinggal si kenny tuh ja.. hehe rupa2nye derang p jamuan kat semasa.. huhu sah kenyang la derangkan.. hikhikhik..

balik cam besa pastu.. dah nak pengsan dah.. haha jalan balik pun lemau.. huhu sok g opis nk tgk pict yang gedik2 snap tue.. hehe okelah.. nak rest.. pale dah berat balik nih.. huhu oke.. daa..

Celine Dion - To Love You More



ermmm.. tah tibe2 terasa sangat suke + chenta bile dengar lagu nih.. jom layanssssssss..


Wednesday, October 6, 2010

..kenangan..

hurmm.. tak ade ape yang menarek sbnrnye aku nak coretkan kat sini.. hehe tibe2 teringat kenangan lama.. ah rendunye nak masok sekolah!! rendunye nak dengar leteran lecturer n kawan2.. rendu la semua tue.. hehe rendu nak makan sama2.. xpe.. next year aku ada masa lagi oke.. hehe

erm.. lecturer visit dah lepas.. pasnih tinggal report kena buat.. manager aku mintak postpone smpai bulan december, tapi aku plak xtaw mana nak cekau kalender akademik sekolah aku.. huhu nantilah aku usahakan mcam mane.. hikhikhik.. cabot lari ke sekolah sekejap ke.. tgk la cam ne esok.. hikhikhik

kawan aku mengandong skrg nih.. dia call aku dok marah2 sbb lufer kan dia.. bukan aku luper kat ko la sayang.. ko dah kawen, xkan nak gayot lama2 plaks.. kang ape kata laki ko plaks.. dulu len la.. len gayot smpai muntah.. hehe dia punye merajok sebab aku xwish besday dia.. hakhakhak mmg salah aku la sbb x alert langsong.. hehe bukan nak balas dendam tapi aku mmg btul2 luper.. g pun masa tuh aku g attend kawan aku kawen.. huhu so.. maafkan aku ya sahabat.. hikhikhik

bile aku dah angkat kol dia mule la dia bebel2 tak tentu hala.. haha aku diam + senyum je la kan.. hehe kelakarnye.. aku siap pesan lagi.. xbaek waktu ngandong2 nih mrh2.. hehe aku taw perasaan dia.. hehe dia cume nak psyko aku je.. hehe sumpah, sebenarnye aku pun rendu kat kau.. cume tak terluah dengan kata2.. aku hanya ada hati yang boleh merendui kamu sayang.. nanti pas bersalen akulah orang yang kena bawak hadiah besar gedabak, pastu kena datang kat jumpe dia before balik kg.. haha mane aku nak cekau kenderaan nak jengok dia tah.. hahaha tak pelah.. aku akan cube usahakan utk kau sayang.. hehe

tersingkap kenangan lama aku dgn dia.. hehe bile nak makan je, aku pasti akan panggil dia join makan dengan aku.. kongsi 1 bungkus makanan sama2.. law lapar alas perot sama2.. law aku beli burger aku akan pasti beli 2.. sebab utk dia 1.. hehe law dia xnak makan, aku akan merajok.. haha rendunya saat tue.. minom sama2.. bley dikatakan tiap2 malam la.. even dia jarang beli, aku jarang g bilik dia, dia pasti ada disaat aku memerlukan.. hehe duduk asrama.. katel aku, dia tedo.. aku tedo atas lantai, bertilamkan selimut yg agak tebal.. hehe demi kawan baek aku sanggup buat.. dan dia sangat berterima kasih dgn ape yg aku buat.. hehe malah sampai takot nak datang tedo bilik aku sbb xnak aku tedo atas lantai.. hahaha bkn semua org taw aku wat cam tue.. hikhikhik.. aku sayang kau.. aku sayang kau sangat2 ika.. hehe rendu nak gadoh2 dengan kau.. rendu!!! semoga kau selamat bersalen oke.. aku akan doakan ko sayang.. hehe

bile dah terimbau kenangan lalu.. tetibe terlintas kata2 dari sorang pakcik nih.. oke.. i call him mr.S.A oke.. sbb singkatan nama dia.. hakhakhak xperlu nak mention nama orang kat blog aku nih.. haha td aku blnja coklat.. xnak makan.. haishhh aku xjampi ape2lah mr.S.. last2 aku kasi gule2 getah.. (skema xayat aku.. haha) siap ckp xdak jampi pun.. ttp tolak gak.. cehh.. jual mahal.. ayah mr.S nih pesan kat mr.S nih, mr.S nih plak ada cakap dengan aku n kawan2 masa lepak2 kat burger king ari tue.. katanye2 berbunyi.. "ayah aku penah cakap, kalau kite selalu belanje orang, rezeki kite murah.." so, aku tempelak la balik ayat nih kat dia.. haha senyum ja.. ekeke sorry ya mr.S bukan nak kutuk, tp saje nak perli.. haha

erm.. esok ada makan2 lagi kat sooka sentral.. kire makan besar lah.. hehe kena chantek2 esok.. chantek ke?? haha xperlu la sangat.. besa2 sudah.. haha ngah pk nak pakai baju ape eh.. baju biru kott xpun coklat.. alangkah bestnye kalu ada lelaki2 disana memakai baju melayu dan bersamping.. ah indahnyaaaaaaaaaaa.. leh cuci mate.. hakhakhak..