~..The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..~

.. sila tinggalkan jejak..

Monday, October 19, 2015


Assalamulaikum w.b.t

Ahaaaa! Nampak gambar atas tu? Haaaa.. Cam tu la aku punye blog.. Ekeke makan tahun nak aktifkan balik.. Hihi bukan ape.. Bz kalahkan big mama.. Lala.. Aku teringin nak aktifkan blk bile dah purse hilang.. Segala jadah yg pntg hilang.. Mulelah menggelabah.. Hoho pastu gugel sane sini cari solution.. But.. Thanks sbb igtkan kat aku.. Yg aku penah aktif blog sblm ni.. Ekkeke

Hasil pencarian.. Aku dapati.. Hilang IC di zaman xbapa canggih nih kena denda.. Rm110.. Utk pertama kali ye anak2 semua.. Kli ke2 dah 3++.. Kali ke3 paling superb!! Rm1k++ hohoho hanya sekeping ic nilai nak kena ganti mcm hape jewp.. Yg aku pelik.. Kat pendatang senang sgt nak bg IC free.. Agaknye la kan.. Mesti goment akn rompak IC2 derang.. 3x hilang 1k.. Law 10org dah 10k.. Bygkan 3J yg derang nak import nanti.. Fuh!!! Kayo2..

Kalo utk lesen plak kena charge.. RM20 hengget.. Naseb lah baek murah.. Dengan card bank lagi law block / hilang kena pay rm12 for maybank user.. Bank lain tataw.. Urghhhhh!! Stressed!! Semua nk duet.. Hohoho 

Dah la.. Nk start keja balik.. Kena jadi pekerja contoh.. Baru ramai kawan..  Wakakaka okay.. Papaiii..  

Sunday, December 7, 2014

cerita kenduri kawen iqwan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

Betapa senang beta punya hati bila tengok perubahan yg telah dia lakukan.. Alhamdulillah.. Gembira bukan kepalang.. Nanges pun senyum.. Terima kasih Allah.. Terima kasih.. Baru la senang hati nak g kenduri umah org kawen.. Bawak mak aku jenjalan jap.. Pas mandi inilah haselnye bile niat nk g jeleboo!!! Haha aku pun pelik.. Law nk g area tu je sure la ade pertumpahan darah.. Sblm nih jari aku terkepit pintu keta.. Darah punye cite mmg awesome la.. Bole nampak daging.. Knp beria ke sana?? Sbb aku ade sorang adek yg degil kat sane.. Msa tu dia saket.. Utk hilangkan resah yg ade.. Aku pun pegi.. Arini nak g wedding dia pun same.. Haihh smpai encik Tunang pun pelik.. Bengang bole cover.. Asalkan bukan aku yg bawa keta p sane.. Haha 


Takde la cederah parah.. Cume calar je kan.. Jgn nak pondan sngt meraonh xtentu hala.. Kihkihkih i'm strong enuff babeh.. Kikiki fuyussssss..


Haaaaa.. Inilah gambo budak degel tu a.k.a saka.. Haha lama xpanggil dia saka.. Kawen dah ko dek.. Jgn dogey2.. Jgn bega yoh.. Jaga bini ekau leklok.. Anugerah Allah jgn persiakan.. Sbnrnye panjang lebar aku nk tazkirah dia td.. Tapi oleh sebab dia Raja Sehari.. Maka.. Aku diamkan aje mulut kecik aku nih dr membebel xtentu hala.. Haha ekau solamat!!!

Balik dr kenduri kawen budak nih.. Hujan lebat.. Masa kawen hujan.. Aku cube smpaikan tag line.. "Masa kecik2 suke mkn dlm periuk ke??" Tapi dia blur.. Msg xsampai.. Urghhh last2 aku soh dia tanya puan jijah.. Hope dpt pnjelasan.. Hahaha kejamkan aku.. Mintak dijaohkan lah masa turn aku nanti.. Ameen..

Smbg blk.. Blk dr kenduri.. Aku pun pegi la lalu kuala klawang - kajang.. Perghhh xtreme jln eh.. Sape suke drift bole la.. Pastu tah mcm ne.. Ade 2 sorang hamba allah nih xcident jth moto.. Taw2 terbaring je.. Katanya terlanggar plastik msa selekoh.. Aku nk tlg pun xtaw nk tlg ape.. Sbb xde ape2 yg bole aku tlg..

Ade sorang makcik ni bebel2 n tunjuk skill.. Lap luka bdk tu dgn tisu.. Keadaan terdesak.. Jd lap la.. Aku pun xkesah sgt memula.. Tp nak je aku smpuk.. "Makcik.. Kat luka dia jgn bg kena tisu.. " tapi aku xdgr pun sore.. Laaaa.. Ckp dlm hati rupanya.. Just because dia da tunjuk skill aku biarkan.. Aku n encik tunang tunggu la kot2 xbole bgn mamat tu kan.. Alhamdulillah bole.. Niat hati nak hangkut budak tu msk dlm keta encik tunang aku.. Last2 sepi.. Haha

Nampak x aku jadi bisu tetibe just because aku rasa aku kerdil sgt xmampu tlg bdk tu.. Hahahaha lastly aku suh encik tunang beli safety kit and prepare dlm keta if ade emergency.. Hahaha dahla.. Ngantok dah nih.. Sok luse sambong.. Arioss..!! Eh slh.. Assalamualaikum w.b.t..


Saturday, December 6, 2014

..no idea..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

Haha dah mcm hape dah tetibe skema.. Dh lama xhupdate.. Nak hupdate.. Lupe.. Biasalah dah tua.. Kuikuikui.. Aku..

(After half and hour..)

Wahhh buntu sebenarnye.. Tataw ape nak cerita.. Hahaha lawak btl.. Xpela.. Just sharing.. Anak buah aku dpt 4A1B.. Hebat btl.. Kalah aku nih.. Kihkih.. Xpela.. Tahniah diucapkan.. Okay.. Nak share tu jewp.. Baiii..

Wednesday, July 23, 2014

..mencariNya..

Mungkin Tuhan ambil itu kerana ingin menghadiahkan sesuatu yang agak mahal bayarannya berbanding ape yang aku xdapat.. Aku xnampak.. Aku buta.. Walau depan mata ia berdiri.. Menyampaikan sesuatu dlm senyap.. Yang nyatanya hanya diperlihat bila kita dalam keadaan yang lemah.. Mencari jawapan paling mudah walau sndri tak mampu berdiri..

Andai ini bayaran paling murah kau berikan agar aku berdiri di landasan yang benar.. Aku terima ya allah.. Aku terima.. Semoga dengan adanya landasan ini, aku mampu utk mencari jalan kedamaian yang selama ini aku cari..

Thursday, June 5, 2014

~ Syukurlah.. ~

Assalamualaikum..

Lama menyepi sampai ditegur oleh sidia.. "Ape bersawang sangat kau punye blog? Xnk update ke?" Sentap?? Tidaklah.. Jawapanku senang jewp.. "Takde idea.." Conversation habes kat situ..

Bermula la disuatu tempat.. Dimana rezeki yang xseberapa ku cari demi masa yang tak ternilai.. Kadang2 aku termenung.. Terfikir.. Ape sebenarnya yang dicari selama hidup aku ini? Semalam aku dengar luahan rasa dari hamba allah yang asalnya cina telah convert ke Islam.. Bile ditanya ape yang dicari adalah keredhaan..

Kekayaan bukanlah satu tiket yang bole tempah ke syurga.. Setiap kehidupan Allah dah tentukan khdpannya.. Duit kaya.. Tapi sibuk.. Kejar duit sana sini.. Bila tua kesunyian.. Bila miskin atau sederhana dan kita bersyukur pasti cukup.. Mungkin ape yang aku nak smpaikan xjelas.. Cukup dengan ape yang aku paham..

Semoga aku dapat mencari kedamaian dan keredhaan Allah sebelum aku menutup mata.. Amin..