~..The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..~

.. sila tinggalkan jejak..

Wednesday, December 28, 2011

..luahan rasa..



emmmm td tengok cte tentang dhia.. memang febret drama la kan.. even hati ai nih kering tp tanpa disangka basah pipi ni.. bertakung air di mata.. emmm mungkin sbb cuba menahan kesakitan seperti dhia.. dlu tak percaya cerita2 dalam tv nih hanyalah rekaan sahaja.. tapi sebenarnye tidak.. kenapa director drama tu reka? macam mane datangnya ilham? surelah datang dari ape yang berlaku dengannya atau terdengar cte2 kelilingnya.. betul x? tu pendapat ai la. hehe

cte tentang dhia tu actually similar with my life.. tapi my mom baek okay.. ai taw la.. sbb ai yang hidup dengan dia.. cte nih terbalik.. emmm tak taw nak cakap ape.. bila kurangnya iman didada, habes seluruh kehidupan rosak! kadang2 terfikir kenapa perlu ada semua nih? saketnya tak terperi.. sengsaranya tak terkata.. sukar untuk dilafazkan dengan kata2.. hanya 1 ku pinta, semoga tuhan balas setiap perbuatan hamba2Nya.. tak kira baek atau buruk.. itu je yang ada dalam hati..

semoga dia dapat balasan setimpal dan ai tak risau.. akhirat nanti nerakalah tempat mereka yang mensyirikkan Allah.. itu janji Allah SWT.. tak sabar nantikan saat itu.. datang sujud dikaki parent ai n kami sekeluarga kerana telah menganiaya kami! smpai mati takkan maaf kan kau wahai pengkhianat!! haaaaa.. susahkan nak dapatkan kemaafan dr manusia.. hambek kau!! masa kau nak mati nanti, ai nak kau sebut nama2 kami yang kau aniaya sampai kami maafkan kau! Allah SWT ada untuk lindungi hamba2Nya yang tak bersalah..

emmmm lupekanlah.. ter emo plak.. bukan ape.. sekadar meluahkan rasa.. so, taw la dhia tu camne rasanya bila dianiaya.. hihi orang yang baek akan sentiasa pergi dlu.. sbb Allah SWT nak melindunginya dari melakukan kejahatan.. manakala org yang masih hidup dan diuji, Allah dah janjikan syurga sekiranya dia betul2 bersabar dan redha.. walaupun berat, ganjaran yang diberi setimpal dengan ujianNya.. tapi mampukah ai? Emmmm harap kami sekeluarga mampu dan tabah harungi segala ujian dunia ini.. ketahuilah, semakin hebat dugaan yang kita hadapi dan jalani, semakin manis dan indah ganjaran dan nikmat kemanisan yang kita dapat..

okay, back to tentang dhia.. hehe emmm dah mentua dia wat cam2 tu dhia still percaya lagi.. ada keraguan disitu.. hehe kalau ai, jangan harap lah nak percaya lagi.. haha emmm maybe lah kot boleh percaya, sbb my mom and dad pun sometimes can believe what the bitch saying! After balik ke rumah dia, baru my dad n mom realize what happen to them.. orang dah membela, paham2 je la.. anything can happen kalau kite mula percayai mereka.. bosanlah cte pasal bitcy nih.. mamposlah dia dengan labu2 nya.. huhu

hari ni banyak lah cte nak tgk.. boleh dikatakan cte best2 la.. tv3 cte 3 idiots, 104 ungunya cinte, 701 csi plak.. adoiii alamatnye mmg selalu tukar2 siaran la kan.. haha cari part best.. ape2 pun tak sabar nak tgk cte tentang dhia last episode tomorrow.. hehe cant wait! Hehe okaylah.. nak layan cte.. daaaa..


Tuesday, December 27, 2011

..buang habuk blog!..




Salam 1 Malaysia..

Fuhh.. fuhhh.. fuhh.. huishhh berabok benor dah blog ai nih.. hehe sejak dua tiga menjak nih ai xde menda nak hupdate.. tataw nak cte hape.. tapi kali nih ai nak tinggalkan kesan kat blog jap.. hik3 okay, pagi tadi bawa mak ai g hospital.. fuhh, awl bangun.. kul 735 dah smpai klinik.. amek turn.. seb bek ada hamba allah nih kasi no free.. kire no yg ke 15 la.. padahal ai dtg lambat.. kikiki thanks bro! biasalah bile g kerajaan kan.. kul 8 baru start operasi.. tunggu punye tunggu sampai la turn mak ai.. so, ai pun teman la tp kat pintu je.. memerhati dari jaoh! Kiki

Dah sudah tu, ai pun letak report perubatan tu kat bilik no 2.. nak jumpe doctor nur Diana.. nice name, nice face.. hehe b4 masok jumpe tue, ada lah sorang kanak2 nih.. sorang kanak2 melayu, sorang lagi cina mule2 ai igt dia tu mix skali amoi tu xreti cakap malay.. sah cine! Mate pun sepet! Hehe comel pun comel.. ape yg ai kagum kat situ, wpun xmemahami each other tapi mereka masih boleh lagi bermain bersama.. si anak melayu sgt sporting.. member makanan ke anak cina.. haha sweet okay! Comel je derang2 nih.. tp ada 1 scene yg menyentuh hati dimana si anak cina cuba berkongsi makanan dgn si anak melayu.. tapi sayangnya tiada komunikasi disitu.. si anak melayu igt suroh buang, so dengan berlari2 anak dia pun buang.. si anak cina pun terdiam.. alangkah best if mereka know how to communicate.. pasti lg menarik..Then, si anak cina kena marah dgn nenek dia.. tataw la ape yg dia katakana.. yg kelakarnya, si anak cina nih boleh suroh si anak melayu nih senyap.. haha “:syuutttt syuuttt syuuttt (smbil letak jari telunjuk kat mulut) puyau!!" Haha sweet kan! Hehe bile mak si anak melayu di panggil doctor, si anak cina ni pun tercari2 mane kawan dia.. emmmmm part tu no comment..

Okay, bile dah hamper semua skali settle, ai kena amek ubat.. tunggulah menanti giliran.. ada si anak cina yg laen cuba mencuri perhatian and want play with me.. ai pun dengan murah hati berguraulah dengan dia.. mmg harok la klinik tu kan.. haha mane tak nye, si anak cine tu gelak punyelah kuat.. sampai yang laen pun memerhati je dari jaoh.. sambil berkata2.. haha aduiiihhh malu den!

Balik dari klinik, layan cte kayangan.. tapi dah nak habes.. actually ai pun suke je lakonan cik fazura nih, sempoi.. hik3.. habes cte tue, dengar lak lagu dia.. kayangan.. “kita hanya bertentang mata, hati pun bicara cinta..” waw! Tetibe ai teringatkan someone.. emmmm memang xberkata tp gayanya ada.. hehe dah lama xberbicara tntang dia.. terbaru ai lihat dia, dia dah semakin putih dan berisi.. badan still keeping cume pp dia mcm dah tembam sket.. hehe ah, suke plak tgk muka dia.. hehe mata kuyu.. bile berdepan sumpah x pandang.. bile jaoh2 baru perhatikan… haha sengal ayam! Kiki berkhayal la seketika.. hehe

Emmmm sedang elok cuci pinggan ada org kasi salam.. haisey! Dah la ai nih tak habes lipat kaen.. dush! Padan muke! Sambut je la.. kasi reason ngah lipat kaen.. bernas x? kikiki emmm kawan lama ayah and mak.. bedalkan je la.. hehe emmm tetibe ai terdengar 1 ayat dari pakcik nih.. “mencari rumah , kot2 kat sini ada jual rumah..” tetibe jantung ai tersentak! Gosh! Tuhan dengar bisikkan aku! Ai dah jadi kaget.. seandainya penghijrahan ku kali ini lebih bermakna dan baek untuk keluarga ku, maka permudahkanlah! Hati dah berdebar2 je dr tadi.. xpe, ai akan sentiasa berdoa supaya yang baek2 aja untuk keluarga ku.. amin.. hehe

Ah, makcik tu nak balik.. ada ke patot ayah ai cakap kot2 ada anak laki yg laen.. hei dad! Kate xnak org sane.. knp bertanya? Kang dapat haru.. bukan takde pun, cume pandai mengelak je stakat nih.. haha haizzzz ati kering stakat nih.. xjumpe lagi org yg leh basahkan ati nih.. acaneh? Kiki abaikanlah.. malas nak pk.. law ada x kemana.. law x de tu la yang akan kemana2.. hehe okaylah.. mate pun dah berat after bedal nasi + ikan masak sambal + sayur campor.. huizz kecor air lior je tgk mak makan tadi... haha dasar minah kg! tu pun nak kecor! Haha okaylah.. jaga diri hiasi peribadi..

**banyak benda yang berlaku hari ini! Thanks Tuhan!

Wednesday, November 30, 2011

..si gadis and si apex..



haaaaaaa.. nampak x betapa lebarnye senyuman kat atas nih.. macam nih la ai rasa bile mempermainkan org masa dalam bus tadi.. kikiki al kesah bile seorang perempuan chantek (chantek ke?? xde pun bg ai..) bengang bile cash dia xde duet kecik and need use her money utk balance beli tiket.. and ape yg perempuan celaka itu buat, dia pegi letak seat yang terakhir skali dalam bus.. first time xrasa ape la kan tapi bile dah dikelilingi hendon kiri kanan, tetibe ase setan dah berbisik.. tapi diam kan je la.. then brader yg drive bas tu naek atas tuk make sure soh dok depan2 sket.. fuuuhhh selamat! seb bek ada check ticket nih.. and you know what, kat depan tu ada hamper 6 seat free.. dem~! hati dah menyumpah seranah betina tu.. dem you perempuan! jangan sampai wa panggil kawan2 wa kasi hancus sama lu..

nak kata dia xtaw kosong ke x seat tu tipu la sebab dia ada system yang boleh view kot.. xpe2.. sabar! tuhan pasti akan balas setiap perbuatan ko siburuk! huhu mmg hangen gak tadi kan.. dah la sorang mamat nih dok pandang2 je.. duduk je la kat depan tanpe pandang org takleh gamaknye.. apelah hidup nih asek nak maki org je.. hahaha

tah camne, mamat driver tu soh duduk sebelah mamat tue.. dem! mmt tue dah senyum2 ayam dah.. haizzzz.. nak tak nak kasi je la dengan kelat.. dah dok sebelah tu dok pandang2.. dem u! dah taw ai tak suke org pandang lg la pandang2.. ceh!!

okay.. sampai kat hentian rehat kat chendor tu kan.. semua turun, aku still duduk sambil makan jagung.. yang kelakar nye mamat tue dok cari2 kat bawah.. aku dah gelak2 tahap dewa dah.. siap berdoa lagi supaya dilindungi.. haha mmg dia xnmpak la kan.. hehe mencari sana sini.. haha mmg kelakar la kan.. dah lama tu dia naek, pastu ai terdengar ada orang mengeluh dengan kuat, bile ai duduk tegak nampak la dia yg datang.. padahal dah gelak2 dah.. puas tahan gelak.. hehe

bile dah deal dengan kakak ai, nak turun kat chendor, dia cam xcaya.. aleh2 turun lah kan.. dia pun turun same.. haihh apex nih.. haha sure dia ingat ai saje2 turun.. hahaha sori la bro.. kikiki laen kali, ada masa kite jumpe balik.. hehe td dok marah2 kat pompuan gile tu, aleh2 apex nih wat lawak.. muke xcam cine.. hehe skali, bile ckp dgn sape tah, dengar la bahasa dia.. haha

ape2 pun, ada rezeki laen nanti kite cit chat lak kay.. hehe k lah, nak tedo.. daaaa..


..benci aku kerana kamu..



Usah ditanya kenapa aku berubah..
Usah ditanya kenapa aku begitu kejam..
Usah ditanya kenapa egoku meninggi..
Usah ditanya kenapa aku keras hati..
Segalanya ada pada kamu..
Kamu yang punyai jawapan itu..
Kamu yang mengerti akan maksudku..
Kamu yang terasa dengan perilaku ku..
Tahniah ku ucapkan kerana berjaya keraskan hati aku!
Janji2 yang pernah dilafazkan hilang entah kemana..
Jika ku tanya, pasti kau lupa..
Kerana itu adalah sifat kau!
Sifat semula jadi yang ada pada kau!
Kenapa aku jadi begini?
Semuanya disebabkan kau!
Kau yang mulakan , dan aku harap kau yang akhiri!
Aku dah penat untuk berpura2 dengan kamu!
Tiada erti lagi disebalik kata..
Sebab kau pun berpura2 disebalik perlakuan..
Aku jemu..
Aku bosan..
Aku benci!
Ya.. Aku benci kau..
Lahir disudut hati ku ini..
Segenap rasa yang pernah aku cuba elakkan..
Sekali ku lepaskan, bermakna selamanya ku lepaskan..
Jangan pernah kembali..
Aku tak mahu mengukir janji pada manusia seperti kamu..
Aku tekad..!

Wednesday, November 23, 2011

..tentang dhia..



ermmm.. tadi tengok cte tentang dhia episod 7.. sbb kelmarin tak dapat tgk.. study hard punye pasal.. smlm pun sma.. tak dpt tgk.. so episod 8 nanti2 lah.. pas tulis blog nih kot.. hehe emmm bile tngok punye tngok cte nih.. terasa aliran yang sama dalam diri.. bukan nak kata diri baek ke ape.. mencari cinta dibawah keredhaan Allah Swt.. DIA yang menentukan segala2nya tentang hamba2nya.. waw! tak sesia la follow cte nih dr episod 1.. and haselnya WAW! amazing..

berkat doa dan keredhaan Allah, mereka dipertemukan.. emm even walaupun cite, msg yg nak disampaikan begitu mendalam.. emmmm ntah camne.. bile part akhir tuh, tetibe ase berdebar and nangis.. what? tgk cte melayu pun nanges ke? haaa.. sape2 yang mencari cinta dibawah keredhaanNya pasti akan rasainya.. rasai kemanisan tersebut.. emmm susah untuk terangkan.. alangkah bestnye bile life best macam tue..

mmg betullah kata2 hekmat.. ada hikmah disetiap kejadian.. dan setiap dugaan yang melanda, makin banyak dugaan, makin perit kelukaan, makin manis ganjarannya.. dan bagi mereka2 yang sabar menanti akan perolehinya.. emmmm so, bersabarlah disetiap kejadian okay.. wpun perit pasti ada ganjaran yang manis kita perolehi..

emmm nak sambong cte tentang dhia la.. tak sabar nak taw ape kemanisan yang ada dalam cte nih.. hehe gud job la director! hehe


Sunday, November 13, 2011

..tahniah penakut!..



emmm hye.. ni kali kedua ai post lagu nih.. even tak tengok anugerah pun but i still know sape yang menang.. hik3.. emmm no wonder lah lagu nih boleh menang.. maksod yang mendalam dan sempoi.. tak melarat2.. dan hanya beberapa paragraph je boleh menitiskan air mata seorang wanita jika mereka punyai situasi yang sama macam lagu nih seperti ai.. emmmm

bukan nak kata lagu anuar zain tak best.. tp lagu nih lirik medalam sangat.. tak terlalu taksub dan sedar dimana situasi dirinya yang sebenar.. bukan ai tak pernah rasa semua nih.. malah pernah je hati sayu dan emmmm.. bile ai dengar lagu nih, sure ai akan termenung.. dan cube create rasa sedih.. create sedih?? haha emmm saje nak sedap hati.. mencari dimana salah silapnya diri sampai terjadi perkara sebegini.. huhu

sangat perit.. sungguh ai katakan.. xsanggup nak hadapi lagi.. terima kasih pada kawan yang menggembirakan hati ini.. yang buat hati ini hidup seperti biasa.. hehe hanya ucapan dan budi baek tuan hamba diperkenankan oleh yang Esa..

bila dah semua kembali macam biasa, sumpah rasa dihati tentang dia dah hilang.. mungkin bagi dia senang untuk mendapat kepercayaanku, hatiku, dan jiwaku.. tapi ai tak mudah nak serahkan dengan berdasarkan kata sahaja.. bertahun dia cuba dan akhirnya dia yang mengakhiri.. janji?? emmm manusia mmg lupa.. lupa pada janji.. lupa pada ape yang telah diungkapkan.. emmmm sekali telah calari hati ini, tiada tempat lagi kamu dihatiku..

emmmm by da way.. congrats YUNA and Anuar Zain my febret singer.. untuk semua.. congrats.. huhu taksub sgt dengan artis bukan dapat hape pun.. ye dok? haha okay.. nak tedo.. tata

Sunday, October 30, 2011

..rusa vs penyu..




yeay! nak taw, lagu nih merupakan salah satu lagu febret zaman dolu - dolu kala.. haaa.. jangan tak caye.. ai memang febret lagu2 macam nih.. dlu masa muda remaja siap menari2 bila dengar lagu nih.. but ai buat style ai la kan.. kikiki so sampai skrg ai tetap minat lagu nih.. law sesorang pepaham je la kan.. kikiki

owhhh kat blog merata2 cakap n9 menang, hai-o adalah orang terengganu, n9 takyah nak kecoh2 sangat, bla bla bla bla.. emmm permaenan je kan.. bab keeper terengganu tu ai tak nak cite.. tu memang kesilapan dia.. terima je la.. so, rakyat n9.. stop talking pasal benda yang kecil tu.. semua orang taw kan..

kisah pasal hai-o.. wahh tak sangka botak tu jaringkan goal dengan smart skali!! time tu, ai baru je ckp dengan tv soh you masokkan goal, skali you masokkan dengan cantek skali.. ai memang terkejot.. mcam hai-o nih dengar lak cakap ai.. kikiki ape2 pun, thanks botak! ai tetiba ase you dah macam pitbull version kurus plaks.. kikiki

untuk orang terengganu, tak kesah la even dia lahir kat terengganu, tapi dia tetap player untuk n9.. ai taw u'ols berasa hati dengan keeper tu, tapi pasal hai-o tu tayah la kecoh2 okay.. bape taon lak hai-o lepak kat n9 kan.. huhu emmmm xpelah even dia lahir terengganu, tapi dia player n9.. so kite dalam win-win situation.. and kite 1 malaysia kot! tak perlu lah gado2 kay.. maen jew.. tapi law singa vs harimau itu hari, mmg ai sentap dengan singa tue.. kiki

okay.. sekian saja laporan dari bilik usang ini.. semoga ketemu lagi.. jom layan Christina Arguilera tu.. daa..

Monday, October 24, 2011

..tidak adil..





sesuai untuk merawat hati yang terluka dan dilukai.. enjoy okay.. dengar lagu nih, totally same goes on me.. so, i can make it as self therapy for my self to cure my wound.. (^___^) walaupun bersedih tapi kita harus senyum dan kuat bukan.. biarlah semuanya berlalu.. dah hampir 2 bulan.. tak mustahil untuk berdiri tegak macam dulu kan!! okay.. jom layan!! kuat harus kuat!!


Untuk sekian kalinya, rasa rindu itu hadir membengkakkan hati..
Untuk sekian kalinya juga, kunci hati telah ditemui..
Malangnya, insan itu hanya tahu membuka tapi tak mahu memasuki..
Tidak mahu menyanyangi..
Tidak mahu menyintai..
Tidak mahu mengasihani..
Aku seorang wanita..
Punyai penuh rasa cinta dihati..
Penuh rasa kasih menyelubungi diri..
Penuh rasa sayang untuk memberi..
Kamu..
Ketahuilah,
Kamu telah ketemui kunci itu..
Kamu telah pernah membukanya untuk aku..
Mengapa pernah pergi setelah memilikinya?
Ingin ku jerit padamu, sabarlah menanti..
Tapi semuanya tersekat menahan luka dihati..
Telah ku katakan, aku akan menanti..
Maka, itu adalah satu janji..
Janji hati untuk kamu yang disayangi..
Pintaku pada Ilahi..
Sayangi aku sebelum aku pergi..
Cintai aku setiap hari..
Kasihi aku untuk abadi..

..tentang dia..



Seketika dengannya, aku tenang..
Seketika dengannya, aku leka..
Seketika dengannya, aku gembira..
Seketika dengannya, aku terdiam..
Kerana aku terfikir,
Bilakah aku akan dapat bersama dengannya seperti begini..
Menghabiskan masa dengan bersama meyulam cinta dan rindu..
Nikmat yang sukar ku perolehi dan kejap ia pergi..
Terdiam aku seketika..
Mata luas terbuka hati bergetar..
Hancur luluh hatiku bila aku tak perolehi nikmat itu yang tuhan berikan pada aku lagi..
Termenung aku seketika..
Mampukah aku perolehinya bila bersama yang lain?
Tuhan,
Aku tenang bersamanya..
Aku bahagia bersamanya..
Jiwa ini leka dengannya..
Melihat senyuman dan wajahnya buatkan aku lupa..
Lupa pada persekitaran..
Lupa tentang ape tujuanku yang sebenar..
Indahnya perasaan itu.. dan aku mahu lagi!
Berikan aku Tuhan..
Supaya hidup ini tenang..
Hidup ini gembira..
TAPI..
Semua itu hanya seketika..
Semua itu hanya ilusi..
Hanya rasa untuk mengisi kekosongan hati..
Emmmmmm
Tuhan,
Andainya dia yang kau berikan untukku..
Aku sedia menerimanya..
Apa saja yang dia miliki dan perolehi..
Akan ku jaga sehingga nafas terakhirku demi Mu..
Semoga kasih dan cinta itu milikku..

Thursday, October 20, 2011

..janji suci..



Bile bangun2 je, menghadap laptop nih.. emmmm dengar lagu nih.. wahhhhh terasa sayu sangat.. macam kena pulak dengan situasi skrg nih.. huhu lama tak dengar lagu nih.. sekali dengar meruntun jiwa! bestnye bilaaaaaa.. argghh abaikan.. huhu jom layan!

Tuesday, October 11, 2011

..luka seribu rendu..




Salam 1 Malaysia..

hoyeahhhhh.. tetibe pas mandi tadi terkuar lak lirik nih dari mulut ai.. emm pelik gak la kan.. tetibe jew.. mcm nak test memori je.. yelah.. lagu nih lama kot.. dlu ai nih bukan minat sangat dengan kumpulan photograf nih.. aleh2 lagu2 dia senang lak ai nak igt.. hehe bukan hape.. kawan ai kat wall dia selalu sangat tulis pasal rendu2 nih.. bukan ai jeles.. tak de la jeles.. tapi tetibe lak kuar ayat "luka seribu rendu.." knp tajuk nih kuar.. sebab dia rasa rendu setengah mati tak jumpe awek dia bagai.. hehe

benda yang spontan nih skali lalu jew.. padahal kawan ai tue lama dah wat status rendu2 dia.. hik3.. jangan sampai nak mati sbb rendu sudah.. p la jumpe awek tu sbb kasi hidup macam biasa balik.. hehe

emmmmm masih bersenang lenang agi ai ni kan.. haha maaflah madam.. bkn xnak demo dpn madam.. cume, ai taknak mdm kasi komen yg mendalam.. ai takot! hehe and sometimes komen2 mdm bley wat ai hilang semangat.. ai akan cube yang terbaek madam utk present nanti.. doakan kami anak2 didik mdm nih supaya leh present dgn aman dan dipermudahkan yer.. hehe

ookay.. now smbong balik wat keja okay! hehe jaga diri hiasi peribadi.. :)

Tuesday, October 4, 2011

..TENSEN!aaaaarghhhhh!!




haaa.. nampak tak betapa stressnya muka dia kan.. sama lah cam ai kat sini.. jiwa nih dah senak dengan masalah project yang tak menjadi sejak dua 3 menjak nih.. arghhh jangan ditanya.. "FYP camne.?" maw kena PANG!! aduh! sbb ai skrg nih ngah stress gile tahap babi tenok! dapat bayangkan betape stress nye ai.. law nak rase try lah camne layanan indah itu.. haha tpi kesian kat kawan ai and bff ai.. ai bukan sengaja nak marah2 td.. ai cume stress sbb macam2 coding ai try tapi tak menjadi.. dengan perasaan hampa dan kecewa, ai terbalik kan laptop then tutup! haha bukan 1x, 2x ai buat.. muke kawan2 ai? haha maybe derang akan ckp.. "org laen fyp gak.. ileks la.."

mcm ne la ai nak relex.. present next week.. satu hapah menatang haram pun tak jadi kat bhgn linux tue! vavix!! siapalah manusia kejam yg bagi banyak keja tapi dibuat sorang nih.. hadoiii.. baek sungguh hati mu ittew! last2 member ai ckp, tukarlah pada redhat or fedora! hamek kau! ai nak demo dpn supervisor ai rabu nih.. ai nak demo celah mane?? haha amek kau!! dah tedo pun leh teringatkan fyp nih.. haha

silap ai gak la.. sbb ai lambat wat kat bhgn linux nih.. law ai wat awal2 bhya gak.. at least, ai ada backup kat windows 7.. uwaaaaaaaaaaaa.. ai sedih nih!!! sob..sob..sob.. hati dah gundah gulana bagai nih.. harap2 Tuhan dapat tolong ai nih.. permudahkan hasil kerja ai.. harap2 sangat.. amin!! okay, mari kite dengar lagu yang boleh tenangkan jiwa.. hehe


Friday, September 30, 2011

..mood : anuar zain.. (part 2)



okay.. ni blog sape eh? so.. suke hati ai la bape kali nak post kan! hahaha lagu nih best dan bermakna! okbai!

..mood : anuar zain..



yeah.. hari nih dengar lagu anuar zain sampai muntah ijo! ai memang suke sangat2 kat anuar zain.. lagu semua sedap untuk dimamah oleh telinga nih.. huhu kenyang telinga nih.. bile korek je, berdozen tahi telinga.. opsss! sori! hehe bile kuar anuar zain kat Tibi, sure lah ai nih menjerit2.. haaa.. anuar zain.. anuar zain.. anuar zain.. i loike.. law nak taw macam ne ghope nye, tanyelah kawan2 yang penah tgk.. sangat taksub! haha jangan diputarkan lagu and jangan tunjukkan anuar zain.. sure gile jap ai nih.. huhu ai minat dia dari sekolah menengah okay! jangan tak caye lak, lagu anuar zain nih leh buat ai tedo! haaa.. salah satu peneman bile ai nak tedo.. hehe dulu2 kale, hapal semua lagu anuar zain nih.. lagu laen? mmg tak terkeluar la kan.. hehe

bile dengar lagu mungkin or keabadian cinta dalam bas, haaaaaaa.. mule lah emo tak tentu pasal.. xpun sengih sorang2.. mane tak nye, lagu tuh amat meruntun jiwa.. betul ke hape ayat nih? abaikan.. haha bm ai tak bape nak cantek masa spm.. hehe ah.. ai dah malas nak taep2.. moh pakai ramai2 kite dengar lagu anuar zain smpai muntah ijo! haha arios!


..ape nih?..




salam 1 Malaysia..

emmm pas solat + ngaji je tetibe naek lagu nih kat mulut.. kelas kau maria!! haha motiF? takde motif macam biasa.. cume tetibe terpacul kat mulut lagu nih.. hehe ego? takde lah.. tak ego.. dah runtuhkan ego dah.. cume degil je! haha aAk? aAk means ADE AKU KESAH? haaaa.. hebat kau jah!! haha apelah kena dgn diri ni sejak dua tiga menjak nih.. huhu abaikan diri yang tak bape nak normal nih.. hehe layan lagu tuh weh.. best!! hehe okay la.. arios! daa..

Wednesday, September 28, 2011

..stress..



YES!! I'M TOTALLY STRESSSSSSSSSSSSSED!!! uwaaaaaaaa.. please help me! give me strength!! kenapa lah selalu sangat tak boleh sangat nak siapkan kerja nih?? banyak dosa sangat.. tu sebab tak boleh nak siapkan kerja.. padan muka.. sekian!


Tuesday, September 27, 2011

..memori..



hoyeah.. jalan2 punye jalan2.. ternampak video clip nih.. fuh! kelakar gak kan.. hehe jom layan.. hehe tetibe tersenyum2 lak bile dengar lagu nih.. teringat lak hamba allah nih sorang menyanyi2 part korus jew.. haha kelakar.. tu semua memori.. biarpun hanya memori, tak menggetarkan hati ini.. hehe hidup perlu diteruskan! yeahhh! motif?? takde motif ape2 pun.. just pemberi semangat.. hidup didunia ati kena kental beb! haha yek yek jew.. huhu

Monday, September 26, 2011

..apa sebenarnya?..


Salam 1 Malaysia..

ermmmm ari nih tak de mood.. dah cube gelak2 nak hilangkan rasa luka dihati.. tapi tak berjaya dan akhirnya terbitlah entri kali ini.. emmm tak de ape yang perlu diperjelaskan lagi dah.. almost 2 weeks you leave me in silence.. why? and now try to explain in silent too? it's too late.. bukan tak terluka.. sumpah terluka.. hari2 dok salahkan diri.. smpai dah lali.. sekarang sumpah dah hilang hati.. hilang untuk semua rasa..

arghhh abaikan.. bile hati dah terluka.. bukannye diri ni kejam sangat bile kamu ada masalah.. bukannye diri ini zalim sangat sampai tak berikan masa untuk diri sndiri.. asalkan berikan sebab kenapa jadi macam nih.. perlu ke sampai 2 minggu baru nak jelaskan semua? dah terlambat utk semua tue.. sekeras2 kerak nasi kalau direndam sure lembut jugak! ahhh kali nih, sepenuh masa akan ku berikan.. jangan ditanya mengapa..

nak tedo.. selamat malam.. kbai!!


**setelah 1/2 jam..

emmmmm bagilah taw kalau ada ape2.. jangan lah senyap.. selama nih boleh je bagi taw.. kenapa sekarang dah kurang? andai ada bunga di taman hati skali pun.. bagi je la taw.. mmg terasalah kan.. sebelum nih cakap takde.. tibe2 dah berubah.. tak kesah pun nak ada bunga.. tapi bile tanya jangan la senyap.. seksa taw bile asek salahkan diri je.. :( sedey taw..

dah 2 minggu bru nak bagi taw.. tu pun tak secara jelas.. emmm dlu sendiri kata taknak ada jurang dalam persahabatan.. emm sure lupa kan.. emmm tak pe lah.. if nih yang nak.. okay.. I redha..

mood : nak maki orang pagi2 nih.. biar hapus semua luka! hahaha


Sunday, September 18, 2011

..mama wanna be! yeke?..



Salam 1 Malaysia..

Ahhhh penatnye badan.. saket2 pinggang dah nih.. gara2 selalu sangat dukung budak kecik kat atas tue.. seb bek la dia x gebu cam baby dlu.. law x, maw pengsan dah!! ni pun dah separoh pengsan nih.. sungguh penat.. huihhhhh rupe2nya susah menjadi seorang ibu dan isteri.. kena sabar disetiap tempat.. berbekalkan sifat garang yang sedia ada nih, harap2 dapatlah meruntuhkan tembok api dalam diri.. ternyata Tuhan mendengar isi hati kita sekiranya kita berdoa.. itulah hebatnya bila kite berdoa..

berdebar2 gak lah bile kena jaga baby yang tak ceraikan susu badan dari mak dia.. huhu tu yang paling azab skali.. seb bek pagi dah pengsan sbb pekena susu mak dia.. huhu maw la pengsan 2-3 jam.. huhu hidup rasakan happy semacam.. masok tghari, dah dengar sore kecik tu.. habeslah.. huhu mule la operasi turun blik ke lobi.. seb bek la masa turun mak dia ngah makan n dengar jeritan dia.. teros habes makan and naek atas, kasi susu balik.. huhu

next location plak lepak kat surau.. sbb dah kena check-out lak kan.. huhu tu dia.. penangan mmg hebat lah.. huhu naek turun naek turun untuk kasi arissa tak nanges.. time nak tedo petang mmg dugaan.. takde susu, berzikir banyak2 kasi dia lelap.. dengan pertolongan burung merpati setelah mendengari doa dan niat hamba allah nih, teros dak arissa lelap.. fuhhhh masa tu Tuhan je yang taw.. baru lah reti erti kesusahan untuk membesarkan anak.. kadang2 bile nak dodoikan tu rasa cam anak sendiri lak.. terbayang lak suami p out station then ikot.. bile ada seminar hape bagai, berangan la kejap kan.. kunun2 diri kat situasi camtu.. haha kuat berangan okay! haha habes seminar jumpe anak and mama.. pastu sambong blk.. sampai habes seminar.. I can see how romantic we are.. tapi azabnye nak jaga anak.. huuhuhu tak leh nak kata ape.. ada yang suka.. ada yang tak.. hehe

penat tu memang sumpah penat.. sbb dak kecik nih taknak bile takde orang.. hehe kena ada orang.. pas habes seminar, p makan tak hengat dunia la kan.. balik on9 jap.. teros pengsan! haha bile dah recharge, segar la balik.. call ayah.. tetibe teringat kat ayah.. rendu la plaks.. syukran.. dengar sore ayah and mak hati tenang.. :) best kan.. oklah.. nak layan cite kat tv3.. cam best jew.. hik3.. daaa..


Saturday, September 17, 2011

..???..



Salam 1 Malaysia..

emmm.. nothing to write but seems like i've been forced by my heart.. i don't know what happen to me.. but i feel like in 0 line where i should be more careful and it make me uncomfortable with my life.. tibe2 rasa hidup ini sunyi.. sunyi sangat2.. kenapa eh.. bile rasa sunyi mulalah fikir yang bukan2.. emmmm pelik kan..

okay, tadi makan biskot.. sebab.. ntahlahh.. tak tahu macam ne nak describe diri nih.. ape yang berlaku sebenarnya yang sampai dah tak terurus langsung nih.. ishhh.. lepas makan biskot.. saje kasi makan lak kat telinga nih.. bukak la lgu seribu sesalan.. rasa sayu!! aghhhh what happen to me!! nak touching2 mcm kamben biri2 nih?? aduyai.. bile dah dengar, surelah ase hibe.. bile dah rasa hibe tetibe rasa cam bertakong lak.. igt nih longkang tersumbat ke hape nak bertakong2 nih?? haha

sumpah sedih.. kenapa dengan diri nih?? dah baca quran pun tak tenang.. kenapa?? ada sape2 boleh kasi idea ape sebenarnya yang terjadi?? hehe


Menyendiri di kamar sepi..
Gemersik lagu mengusik hati..
Mengapa ini perlunya terjadi..
Hiba dihati masih begini..
Telah ku biarkan kau pergi..
Beralih arah dan tak kembali..
Jangan dicari atau dinanti..
Kerna aku tak mahu kau lagi..
Sabarlah diri jangan menangis lagi..
Biarkan semuanya berlalu pergi..
Andai esok aku pergi..
Maafkan diri yang hina ini..

Bertanya aku kepada hati..
Bagaimanakah rasanya pungguk yang sentiasa merindukan bulan yang tinggi..
Tidak pernah sunyi kah pungguk yang sering menanti..
Sedangkan aku hanya manusia yang berhati nurani..
Punyai rasa yang pahit dihati..
Dunia ini bukanlah hakiki..
Andai pergi biarlah berisi..
Akan ku semat cinta pada Ilahi..
Hanya Dia yang mampu mengerti..


emmmm okay.. abaikan.. bile dah bosan dan tak berapa nak betul sempat lak buat madah2 cinte nih kan.. hahaha clap ur hands! kui2.. k la.. maw mereda kan hati.. adios!


Tuesday, September 13, 2011

..I miss You..


I read all the conversation about us.. now I realize that you try to be romantic sometimes, but I can't see at that time.. I like the way you chat with me.. I miss the old you! I miss You! and I'm sad now.. world, please tell him that I miss him so much! can't u read my mind? can't u get what I feel, can't you see me in tortured?? emmmmm.. please give me strength.. please give me life.. please give me love! please!


p/s : meroyan pagi2 nih tak salah bukan?? haha

Monday, September 12, 2011

..Malaysian Boy..



"Bawaku kemana saja kau suka..
Timur Selatan Barat atau Utara..
Dampingi aku.. selalu..
You'll be my Malaysian boy..
Malaysian Boy.."

haha sangat addict dengan lagu nih.. part nih je lak tue! best o0o0o0o.. sore dia mengancam! hehe ada sape2 volunteer nak nyanyi part atas tu tok Qist? hehe

Saturday, September 10, 2011

..mencintaimu..


ermmmmm.. tetibe ase sayu je dengar lagu nih.. what happen to me actually? td masa nak tadah air tetibe dengar lagu nih.. and cube cari balik.. bile dah jumpe can't believe this song.. tibe2 ase sedey la.. siyes sedey.. termenung seketika.. mencari punca.. namun sampai disatu tahap, minda membeku, cuba menghapuskan segala kesakitan dan kenangan yang dimiliki.. terus lupe! this is me.. when i feel it too hurt, it will be deleted automatically.. maybe because I have plant it before it swell.. and now it make me uncomfortable with my self.. ermmm tak nak amek port la.. if you really like me, you should do more expression and action to me.. if not, you wouldn't get me.. haha forget it! nak tedo.. tak nak sesak kan kepala.. redha dengan setiap ketentuan yang telah ditentukan oleh Allah.. bersyukur itu adalah lebih baek..


..indahnya hidup!..




Salam 1 Malaysia..

oyeahh.. akhirnya dapat upload and download picture nih.. berminggu2 tunggu akhirnya pernantian Qist pun terlaksana juga.. hehe saje je nak wat tayangan umum! haha yang pasti please don't copy this picture okay! tak halal taw! hehe

okay, mari kite mencuci mate..


me and bff, saidatul shuhada anuar.. comel and manis kan rupe dia.. hehe dia sangat baek.. dlu sangat sopan dan sekarang dah pandai kenakan Qist balik.. hasil usaha bf dia punye tunjuk ajar.. haha

kami mmg gile kamera.. mane sudut yang pelik2 pasti akan snap.. tak kire lah ape gaya pun. asalkan puas! hehe abaikan ye bile dah muak! haha


this is me!! serabai and selekeh! haha abaikan..


nak terbang tak boleh! so wat je la aksi terbang2 nih.. hehe qist suke sangat2 pict nih.. nampak comel okay! hahaha perasan kan.. sile muntah!! haha


iklan gg.. sayangnye tak leh jadi model.. hehe tak menepati ciri2 yang piawaian yang telah ditetapkan.. sedar diri sebenarnye! haha perasan lagi kan??


lately nih, I adore with green.. and make me cool sometimes.. yeah! i live in green before this.. every night, i will switch my green lamp till morning! and it AWESOME!! sangat chantek.. tak percaya cubelah!! :)


yeah! sedar diri tak de boipren! mario pun okay! tade masalah sbb tak memilih pun.. hehe tak memilih ke?? memilih pun bersebab.. tak nak ulang kesilapan yang sama dalam hidup.. tu sebab memilih.. dah serik nak redha je dgn orang nih.. kalau nak cari pun, cari yang betul2 boleh terima diri seadanya.. tak nak cte blkang2 and curang.. sangat tak seronok! hehe okay, abaikan.. cite lama.. :P


haha lawakkan picture nih.. haha tah camne idea nih leh timbul.. hahaha tapi agak funny la kan picture nih.. hehe sape nak ikot leh jew join.. hahaha okaylah.. banyak lagi nak upload sbnrnye.. tapi ase cam xseronok je upload banyak2.. laen2 wat koleksi peribadi.. hehe okay.. nak tedo.. jaga diri hiasi peribadi yaw! :)

Friday, September 9, 2011

~ kekejaman terhadap kucen!!! ~



emmm tetibe dapat isu pasal kucen yang mati kat petnode.. kekejaman terhadap kucen.. kucen tu tak diberikan selama seminggu.. GOSH! terasa berlinang air mata bile baca dan tak sanggup nak teruskan bacaan tersebut.. apakah salah dan silap kucen2 comel tue? kejamnya manusia! duet mengaburi mata dan menyesatkan hati! bukan sikit tapi banyak! tak dapat bayangkan ke ape yang berlaku pada kucing2 tersebut? lebih menyayat hati, anak2 kucen tu mati depan mak dia.. mak dia cam tak keruan je.. ishhh tak dapat nak bayangkan lah kalau ditempat kejadian.. sure dah melalak sana sini.. emmmmm baca full kat sini.. sebak tak terkira.. nak taep pun perlukan kekuatan.. xpelah.. akhirat nanti taw lah pembalasan yang dapat pada anda manusia yang kejam!!


Thursday, September 8, 2011

..emmmmm..




Salam 1 Malaysia..

Selamat Pagi Semua!! hehe dah macam ana lu'lu lak kan.. hehe tapi kan Qist suke tgk cte tue.. hehe kadang2 terikot lak perangai comel dia tue.. hehe takpelah.. kadang2 kata2 dia pun boleh kite ikot.. tak salah kan.. hehe

emmmm tadi jalan2 kat wall kawan2.. nk tahu tak.. dengan kuasa Allah S.w.t kan, Qist ada la ternampak satu profile nih.. emmm mule2 was2 gak kan.. tangan lak dok gatai p klik kat link tue.. nak taw ape? jeng jeng jeng.. haaaaaaaa.. adalah sorang hamba allah yang dah tunang nih.. rupe2nye deactive fb lama then wat fb baru.. ingat Qist nak kaco la kan.. emmm tapi kan sbnrnye ada orang tengah yang tlg kasi hangat itu cerita.. kirenya nama dah buruk la nih.. emmm kenapa eh manusia selalu cam tue??

Qist pelik la.. kang tak caya kawan, tapi lagi tak caya dia wat cerita bukan2 lak tue.. ape motif dia eh?? emmmm sebenarnya taknak pk dah.. tapi tetibe rasa macam terpukul lak kan.. emm jahat sangat ke qist ek?? emmmm terluka mmg terluka.. bukan terluka sbb dia tu bertunang dengan orang laen.. tapi terluka dengan sikap org ke3 tue lah.. ishhhhh kang doa macam2 kang!! doa orang yang teraniaya termakbul taw!! haaaaa.. jangan maen2..

emmm bile pk balik.. inilah kehidupan.. takpelah.. benda dah lepas.. naseb baek lah ada perasaan suka as kawan je.. takde mengharap ape2 pun.. tapi tak sangkalah kan yang dia sanggup peralat kawan sendiri.. emmmm untuk insan berkenaan.. takyah la nak hide everything dr Qist okay.. qist dah taw semua pasal anda n tunang anda.. dan qist tak kan wat ape2 untuk rosakkan hubungan anda.. qist cume nak kawan je.. tak lebey dari tue.. takpelah.. nanti kawen jemput naaa!! tak kecik ati pun.. sbb takde ape yang perlu dikecilkan.. hehe

okaylah.. malas nak pk la.. asalkan masing2 gembira dengan cara hidup masing2.. nak sambong keja balik.. nanti update lagi okay! mak kite pesan.. biar orang buat kite, jangan kite buat orang.. biar Tuhan yang balas.. okaylah.. hehe daaa..





Sunday, August 21, 2011

..jangan lupa namaku!..



Salam 1 Malaysia..

haaaaaa.. dah update lagu baru lak kan.. hehe by da way, lagu nih agak best bile didengari.. dan mempunyai maksud2 yang tertentu.. hehe kalau dah dikategorikan agak sedap didengari, ape lagi.. putar la sampai muntah kan.. hehe nak update blog pun sambil dengar lagu nih.. hehe

Qist memang ada tengok cite ni pagi2 buta after NE.. agak best la citenye.. cume x follow sangat jew.. hehe jalan cite pun agak menyakitkan hati je bile tengok.. lakonan yang mantap.. hik3.. walaupun lagu nih agak serabot, tapi bile dengar terasa sayu lak kan.. and tetibe terkeluar 1 ayat dalam hati.. "I should find someone to fill the empty in my heart.." ayat apakah itu?? haha jeng jeng jeng..

tetibe teringat satu ayat nih.. not sure mane datangnya.. tapi ayat tu berbunyi macam nih.. "Sekiranya kita menyukai seseorang dan sampai kita akhir hayat kita menyimpan rahsia itu tanpa diketahui oleh tuan badan dan laen2.. kita boleh dikirakan seperti mati syahid.." sounds weird.. tapi tu la yang lebih mendorong untuk Qist lebih senyap skrg nih.. hahaha alasan kukuh kan..

abaikan.. andai ada jodoh tak kemana jugak.. :) betul kan.. hehe lupekan yang laen! tiba2!! hehe nak dengar lagu tu lagi la.. hehe sambil2 tu leh lelapkan mata jap g.. hehe nite guys and selamat bersahur!! :)


Thursday, August 18, 2011

..merepek..



Salam 1 Malaysia..

haaaa.. cak! cantek kan bunga matahari tue.. dah macam cite ana lu'lu lak.. hehe tapi kan Qist suke cte tue.. suka sangat2.. kadang2 perangai pun camtu gak la.. tapi xde la menonjol sangat.. hehe tetibe rasa seronok + suke lak tgk bunge matahari nih.. hehe kenapa eh? leh agak tak?

sebenarnye kan.. Qist da mule suke dengan kamal adli tue! haha sebab dia comel and cool.. sikap yang bersahaja.. hehe memang ada la salah satu taste yang ada kat Qist nih.. hehe sungguh, dia mmg cool dalam cite tue.. hehe sangat seronok bile tengok.. sepadan je derang kan.. hehe tak sabar nak tunggu minggu depan lak.. law boleh biarlah ada sambungan lagi.. suke law cite yang romantik nih.. hehe walaupun kadang2 ati keras.. keras ke? hik2..

sekarang nih, tengok cite nora elena.. huhu dlu suka seth tan.. skrg haris azhan lak.. acaneh tue?? hehe by da way, ciri2 yg diminati adalah melekat kat derang.. tapi sure payahkan nak jumpe lelaki stail cam tue.. ermmmm takpe! hidup perlu diteruskan.. ada jodoh tak kemana! hehe

okaylah.. nak layan NE.. pastu nak tedo.. then bangkit balik sahur! hehe selamat pagi and selamat menjalani ibadah puasa.. (^______^)v


Wednesday, August 17, 2011

..jangan menyerah!..


Salam 1 Malaysia..

haaaaaaaaaaa.. tu dia.. dia dah mai dah.. hehe dah lama Qist x hupdate kan.. tetibe di pagi yang hening nih nak hupdate lak.. hehe semuanya bergnatung pada mood.. Qist bukanlah blogger tegar yang nak tiap2 minit nak hupdate.. hihi.. senyap pun sebab banyak masalah yang datang.. Tuhan menduga umatnya.. nak memastikan tahap keimanan umatNya dan nak kasi ujian baru lak.. hehe tambah2 bulan pose nih kan.. kesabaran perlu kuat! hehe

ada pesanan siket nih.. sebab xnak ngata2 orang yang mengata Qist nih.. buang masa.. once Qist dah ludah, Qist takkan jilat.. itulah prinsip idop Qist.. bukan ape nanti senang sangat manusia2 yang rasa tak bersalah tu memperalat orang laen.. so kena tegas sket! haha sempena bulan ramadhan yang mulia ini, Qist harap tak perlu lah cite pasal Qist.. sbb Qist pun tak cte pasal ko pun kat orang.. jangan kata kat orang yang Qist tak kasi kawan2 Qist kawan dengan ko.. tlg la terima hakikat.. yang sebenarnye kawan2 Qist memang tak nak kawan dengan kau tu! sedarlah sikit.. jangan burukkan nama orang okay.. tak pernah pun Qist melarang sape2 pun yang nak kawan dengan kau.. tapi mereka yang taknak.. tak kan Qist nak paksa.. pastu dok canang2 kat orang laen.. ape daaaa..

mane2 orang yang rapat dengan Qist semua nak benci.. semua tak suke.. konon2 nak lari sehabes mungkin la dari Qist.. please lah.. umor ko dengan Qist tak jaoh beza pun.. jangan macam anjing tersepit kaki melalak sana sini! okay!? siapa yang tahan kalau tahu perangai kau yang sebenar? orang laen belagak kan men kau marah, tapi bile kau belagak, ada orang laen kesah?? ingatlah semua tu pinjam je.. kalau2lah orang2 yang kau umpat dan ngata tu doa kau balik, kan ke naya hidup.. please okay.. masing2 dah besar.. kau nak buat haluan kau.. buatlah.. takde sape larang.. tapi jangan kaet dengan orang laen okay.. jangan wat cite sedey dibelakang Qist pada orang yang rapat dengan Qist.. nak cari publicity murahan, g kat NSTP kay.. xpun METRO ka, ape2 yang patot supaya kasi mahal sket! huhu

okaylah.. buang masa je nak cite pasal kau nih.. naseb baek la ada lagu kat atas tue.. sangat mendamaikan.. Qist dah letak lirik skali.. jom nyanyi ramai2 dengan penoh perasaan! hehe sangat tenang dan mempunyai maksud yang mendalam.. Qist sangat suke lagu nih! siyes! kalau dengar, sure akan ulang sampai muak tapi tak muak! hehe okaylah.. jom dengar!sangat bertepatan dengan tajuk lagu tu.. hehe jap g nak azan lak.. jaga diri hiasi peribadi! (^______*)v

Saturday, July 30, 2011

..nak dekat puasa..




Salam 1 Malaysia..

Haaaa.. chantekkan picture atas tue.. hehe saje nak kongsi2 dengan kalian.. tak lama lagi nak puasa.. Harap2 puasa kali ni dapat memberi seribu kebahagiaan dalam kehidupan Qist dan yang laen2 juga.. semayang terawikh usah dilupakan untuk dapat pahala lebey.. :) puasa juga dapat mengurangkan kita melalukan perkara2 yang tak berapa nak elok.. selaen itu, dapat mengawal proses yang sedia dalam perot kite supaya kite lebih sihat.. banyak faedah2 dalam berpuasa nih.. pahala dapat kesihatan pun bertambah baek.. mulut pun kena cover2 dah.. tak boleh nak sebarang cakap je.. makin banyak kita bercakap masa puasa, makin kuranglah pahala kita.. rugi kan.. penat2 puasa tapi tak dapat ape2.. hehe so, sama2 la kita manfaatkan bulan ramadhan yang bakal menjelang.. hehe tetibe rasa tak sabar nak puasa.. nak g solat terawikh.. harapan Qist juga dapat mendengar bacaan al-quran yang merdu dari ustaz dari mecca.. dengan penuh harapan dan keikhlasan menanti.. hehe okelah.. selamat berpuasa semua..
sahur jangan lupa nanti okay! :)


Qist harap, kita semua dapat laksanakan dengan baek dan akan perolehi kemenangan dengan baek dan menggembirakan hati setiap insan.. :)


Saturday, July 23, 2011

..home alone..?



Salam 1 Malaysia..

Sejak Bik Mah beli cincin dia yang murah tu, Qist teros jadi tak suka pada pemerintah skrg nih.. emmm rasa macam kata2 dia hanya omongan kosong untuk raihkan undi rakyat.. memang banyak kerajaan bantu rakyat tak kira lah dari segi apa.. dan itu bagi aku adalah satu kewajipan bagi kerajaan membantu masyarakatnya.. janganlah mempropagandakan semua yang tak boleh buat kata boleh buat.. adoiii sedihlah.. bukan Qist marah kerajaan ke apa ke.. cume.. Qist kurang selesa je.. ye Qist mengaku, kerajaan banyak habeskan duet bagai untuk rakyat tapi.. setakat pancing undi tok undi laen nanti tak payahlah.. nanti2 barang naek gak.. rakyat yang susah bertambah susah, rakyat yang senang lagi menyusahkan rakyat yang susah.. tapi siapa yang untung?? pemerintah!! yeay!! ermmmmm Qist harap Malaysia nih harmoni macam dulu2 kala.. dimana pemerintah membantu meringankan beban rakyat.. memberi idea pada rakyat untuk memperbaharui ekonomi mereka.. sekarang? kalian leh tengok dan pk sendiri yea!! hehe

okaylah.. Qist bukan nak cte politik ke hape.. cume merealisasikan idea.. haha apelah Qist merepek nih.. hehe yelah.. dari elok2 semangat nak masok undi, aleh2 jd cam nih teros xnak la.. lambat2 lagi lah undi.. tak jejas pun kalau 1 undi nih je kan.. hik3

bile dah home alone.. macam nih la.. super duper boring!! haha ada internet pun law xdak kawan mmg bosan.. hehe okaylah.. nak stop.. kang lagi merepek Qist kat sini.. jaga diri.. hiasi peribadi.. hehe daaa..




Thursday, July 21, 2011

..hari ini..



Salam 1 Malaysia..

Finally.. I'm home at Kampung Baru, Kuala Lumpur, Malaysia.. waaaaaaaaa.. sepanjang perjalanan tadi macam2 perangai Qist jumpe.. hehe ikut hati nak je update status kat FB bagai kan.. tapi bile pikir kan balik, apelah gunenya kite menempiaskan kemarahan kite pada orang yang tak sepatotnye.. hehe kalau diikutkan sangat perangai kanak2 Qist nih dah lama Qist buat.. sekarang xleh ikot napsu bagai.. tetibe lak slow.. hehe bukan ape.. majoriti yang tegor Qist nih semuanya berumur.. huihh dah tua sangat ke aku nih?? seb bek la Qist nih friendly.. law still keanak2an.. sian lah makcik tu cakap sorang2.. hehe

ermmmm.. yang paling best skali, ada sorang gadis nih la.. Qist rasa sure dia bawah Qist sbb tgk susuk subuh dia pun kecik jew.. dia nih laen bangsa.. siap beramah mesra dengan Qist.. tanya nak g mana.. terharu kejap tu bila dia kata.. "okaylah.. bai.." uiksss.. 1st time Qist jumpe orang camtu.. bkn kawan pun dgn dia.. hehe tetibe je nak say hi hi bye bye.. hehe xpelah.. itu yang dinamakan semangat 1 Malaysia.. padahal sebelom nih, Qist siap kutuk2 agi bangsa dia.. hehe Tuhan tu adil.. padan muka Qist kan.. hehe

dalam komuter td ada la segerombolan manusia yang speaking gile terbabas.. aleh2 dok bincang2 dengan kawan2 dia, tanya nak g KLCC cam ne.. haha ase nak berguling2 bagai.. bukan ape.. kau dah pakai earphone tuh, kau slow la volume tue.. tak pun kau cabotlah salah satu earphone yang ada kat telinga tue.. takdelah jerit2 dalam komuter nak borak2.. coii!! kelakar gak bile naek public transport nih.. bermacam2 helah kite jumpe.. law bus xpress xsempat nak jumpe cam nih.. hehe aduyai.. manusia.. manusia.. hehe

oklay.. Qist nak mandi lah.. nak merehatkan badan jap.. hehe jap g nak kuar dengan kakak Qist.. hehe kenalah bersihkan diri dlu.. okaylah.. kalau rajin nanti Qist hupdate balik kay.. :) papai..



..luahan..


Salam 1 Malaysia..

Sedang asyik mendengar lagu Anuar Zain + tengok cite Sepah lalali tamplom, tetiba terasa nak update blog.. tapi kan sumpah kelakar and saket perot.. hehe Tapi sebelum tu.. aku tengok cerita "Sekali lagi Cinta.." ermmm best gak la cte tue.. sedey pun sedey gak.. hehe berair gak la mata aku bile tengok cite tue.. hehe xpelah.. abaikan.. aku nak cerita laen sebenarnye..

ceritanya begini.. :

tadi aku pergi lah melawat wall kawan2.. nak jadi kan cerita, aku terview lah hamba allah nih.. pakai fake user.. kadang2 aku terpikir dan sering terfikir.. sangat2.. perlu ke kite berdoa balik atas balasan yang Tuhan berikan pada kita?? maksud aku.. berdoa balik bukan sebab tak redha atas ujianNya tapi berdoa balik atas balasan Tuhan berikan pada dia utk org laen.. ermmmm mungkin agak payah untuk difahami.. tapi.. inilah sebenarnye kenyataan..

sering kali aku tertanya.. adakah dia menerima balasan setimpal dengan perbuatan dia selama ini?? hampir 4thn aku diperbodohkan.. even skrg aku tak kawan dengan dia, tapi dia datang tiba2.. bkn nak pun aku nak igtkan dia tue.. aku sering tanya pada dia.. "kenapa eh aku teringatkan dia.." so hamba Allah nih pun balas.. "maybe sebab dia teringat ko gak.. " bile aku tanya inilah jawapan yang sering aku dapat.. ermmmm

sumpah, di hati kecil aku.. aku takkan maafkan kau sampai bila2 pun sampai lah kau mintak maaf kat aku sendiri dan mengaku salah silap kau selama ini.. aku buat macam nih pun sebab lately ni aku teringatkan kau dan perbuatan2 kau selama nih.. senangnye kau permainkan aku bukan.. ermm tak pela.. aku yakin, Tuhan akan balas setiap perbuatan kau.. aku yang kau pernah anggap sebagai sahabat konon2nya, sangat mudah kau kenakan aku..

ye! mule2 aku tak pernah langsung salah anggap dengan kau.. tapi aku yakin, Tuhan tu adil.. Tuhan tu tunjukkan aku sikit demi sikit.. dan bile aku ceritakan pada kau apa yang aku rasa, kau yakinkan aku semula dengan angan2.. ermmm hinanya sikap kau.. itulah punca kenapa aku berubah hati dengan kau.. walhal kau sendiri tahu, kau lah insan yang sering mendapat perhatian aku.. tak kiralah waktu kau susah or senang.. ye! aku mengaku aku tak pandai.. tapi tak bermaksud.. kau boleh perbodohkan aku dengan kepandaian kau.. aku mengaku.. aku selama nih, tak pernah doakan kau.. tak pernah mintak sebarang musibah untuk kau.. sehinggalah kau minta balik pada Tuhan untuk mereka2 yang Tuhan telah berikan ujian pada kau..

aku terkenang.. dan bila aku kenangkan aku tersenyum sendirian.. paling tak sangka.. kau kata pada aku, manusia yang kau ingin kenalkan pada aku akan pergi jauh.. ye.. memang aku bersedih.. blog aku jadi saksi kesedihan aku.. tapi sebenarnya dia ada je kat Malaysia nih.. haha yang terbaru, aku tengok dia siap berkepit lagi dengan tunang dia.. haha maybe kat luar negara kot.. haha maybelah.. MAYBE.. dari situ Tuhan dah tunjukkan aku segalanya tentang kau.. tapi aku!? aku masih lagi terima kau.. aku nak tahu sejauh mana kau mahu bermain dengan aku.. sedangkan kau tak tahu aku dah taw semuanya.. ajaib bukan..? haaaaa.. inilah dia namanya kuasa Tuhan..

dari hari ke hari aku nak luahkan dalam blog aku nih.. tapi tak terluah.. tapi sekarang aku ada keyakinan.. tak perlu kau nak doakan orang laen atas balasan yang Tuhan berikan pada kau.. cubelah pelajari cara untuk menerima hakikat dengan hati yang terbuka.. tak perlu kau pendamkan semua demi ego kau.. orang laen tak sukakan kau sebab ego kau.. kau marah bile orang belagak.. tapi kau?? pernah kau fikir cam ne kau pulak pada pandangan orang? aku takkan mengata kalau kau tak mengata aku.. aku takkan membenci kalau kau tak buat salah dan mengaku atas silap kau..

aku insan yang mudah memaafkan bile orang yang bersalah mengaku salah dan memohon maaf pada aku.. tapi sekiranya orang yang terlalu ego aku biarkan saja.. jawapan aku mudah.. "tuhan kan ada.. Dia akan balas segalanya.." dan sekarang barulah tenang hati aku.. dan aku boleh terima dengan seadanya yang Tuhan akan balas setiap perbuatan kau.. Itu janjinya.. aku tak meminta dan aku tak merayu.. cuma aku mahu Tuhan tunjukkan pada aku.. itu sahaja..

dahlah.. aku dah malas nak bercerita pasal kau kat blog aku.. hehe pandai2 kau la hidup.. tak lama lagi nak habes blaja.. pandai2 la kau uruskan semuanya dan pasti kau akan dapat kenali siapa diri kau sebenarnya nanti okay.. kalau kau baca.. alhamdulillah.. datang pada aku.. dan aku akan maafkan serta lupakan yang lepas.. sekiranya kau masih ego.. terpulanglah..

dengar lagu anuar zain nih lagi bagos.. rawat sket luka dihati.. hehe jom dengar!