~..The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..~

.. sila tinggalkan jejak..

Wednesday, September 16, 2009

~tertipu + waktu2 puncak nak raya di sekolah~

assalamualaikum pembuka bicara ..erm ..

ari nih aku xtaw nak story mory cam ne .. sbb aku cam ase xsehat jew .. xpe la .. aku pun ngah bosan nih .. smlm aku cadang nk kuarkan duet kat bank islam kat dbkl tue .. sbbnye kat unikl mesin temporary out of service .. kawan aku dak mas ni over confident ja nak cucuk duet .. hahaha aku pun sound , weh .. xleh guna la .. baru dia perasan .. ekeke aku pun p la ke dbkl cucuk kat bank islam .. tanpa pk panjang terus aku cucuk la .. 1st mesin tuh tulis xleh nak prosess .. aku try skali lagi . pun sama gak .. aku pun bla la .. balik semula ke uniKL .. ada org betulkan server .. hati berbunga riang .. aku pun tunggu la .. tunggu punya tunggu .. akhirnyemesin dah leh pakai .. jeng jeng jeng .. skali aku cucuk bank tu tulis baki x mencukupi .. ha ??? bile masa plak baki xmencukupi nih .. pelik .. aku pun p dang wangi .. aku paksa kawan aku si ayu nih .. mmg sah x cukup .. sedey gile .. baru plan nak beli belah .. dem ..

oke .. cte ari ni .. aku dengan semangat nak p bank la .. nak report la .. pastu adala kawan aku nih .. nenek makan ayam (bukan nama sebenar) mengatakan kena pegi ke bank islam .. so , aku , ayus n nenek makan ayam nih pegi la .. aku pun carila resit tue .. cari punye cari , skali xdak .. ayus , the cuties girl memberani kan diri menerangkan pada guard bank islam .. aku xtaw la dia merepek ape .. mule2 kna p kaunter 6 , pastu kena panggil balik ke kaunter pertanyaan .. oke .. mamat nih tanya ( leh tahan comel gak mamat nih .. ekekekeke )

officer : siapa eh yg ada masalah?
aku : sbnrnye sya yg ada .. sorang ja ..
officer : wah , ada bodyguard ..
aku : (blur jap.. xtaw nak ckp ape...)
officer : oke .. isi borang nih , then kasi kat sy blk ..
aku : ( nada agak2 xpaham..) actually sya nih gune cimb , tpi amek duet kat bank islam ..
officer : ( senyum.. ) kena report kat cimb dlu .. dah report kew ?
aku : ( nak cover malu .. ) mcm nih , kawan sy ada gak kes cam ni .. tp dia terus p ke bank islam ..
tu yg sy terus g sini ..
officer : kena report cimb dlu .. nanti cimb yg akan uruskan ..
aku : ( muke malu.. ) oke .. kalu mcm tuh , sy p cimb dlu wat report oke .. thanks ..

kuar dari bank islam , muke dah malu masing2 .. hahaha ni semua gara2 nenek makan ayam tuh , dgn confident dia soh aku p bank islam walhal dia taw aku gune cimb .. haish .. malu sungguh plaks .. yg si ayus nih plaks , dgn confident je tanya mamat tue x terangkan aku pakai bank ape .. pergh mmg malu siot .. hahaha

ni pict org2 yg bersalah tue .. sila kenakan hukuman pd mereka bile jumpe oke .. ekekeke

ni la mereka2 yg bersalah .. baju ungu = nenek makan ayam n baju hitam = ayus ..


pastu terus p kelas advanced routing .. sir pok pek pok pek .. paham sket ja .. sir boring ble semua xnak dgr .. kelas dismiss awal .. ape lagi , snap sana sini .. ekekeke

pas mintak maap sempena raye ..


me , emi n alan gmi ..



then , lepak2 tunggu teruskan p kelas wireless .. kelas habes awal gak .. so , ape lagi .. snap2 la .. hehehehe

pure2 belajar la kunun .. hahahaha


ape punye aksi da ..


aik .. cam ne tersesat nih .. ni waktu eng. math .. ini lah lecturer kesayang nenek makan ayam .. ekekekeke

oke la .. sampai sini ja la coretan aku .. ati ngah bengkak nih .. hahaha sekian , wassalam ..



corat - coret : kadang2 laki ni menyusahkan la .. (xdak kena mengena dgn entri ..)



-------------kaloo rajen.. komen2 la yerk..-------------

4 comments:

Miss Ayu said...

heheheh, sape la nenek makan ayam tu yer.. tp mmg lawak la.. ahahahah.. aduyai.. kiranya very long2 journey lah nie.. hehe..tp xpe la.. kenangan tu sesungguhnya mematangkan diri.. ekekke..

actually aku xtau nk tulis ape, sbb klakar sgt la.. hahahahahhaa..

ape pon, nk wish slmt hari raya.. maaf zahir dan batin.. hehehehe..

qaseh qist said...

hahaha yelah sangat..
kerana confident dia tuh aku yg dapat malu sebijik.. haish.. xpe2..
gambar dia dah diedarkan.. hahahaha
selamat ari raye gak..
duet raye mane?

kactech said...

oiii...rembat pic dr blog aku...dish222...aku sepak ko..haha...

qaseh qist said...

seb la.. hahaha
skali skala.. hahahaha