~..The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..~

.. sila tinggalkan jejak..

Thursday, July 2, 2009

Trip Brinchang : Day 1st



Assalamualaikum pembuka bicara..

Erm .. aku baru je sampai umah .. balik dari Brinchang , Pahang .. skrg cte masa trip ke Brinchang at day 1st .. hehehe Kul 530am kejot my fwend soh bangun pagi .. aku plak leh lepak2 kat umah nih plak la dolu .. hehe so , packing2 la ape2 yg patot .. kawan aku sampai kul 7am aku ase .. xingat plak .. hehehe tapi yg pasti , kwn aku dok lama la tunggu aku yg xsiyap2 nih .. haish ..

so , dah sudah aku pun berangkat la ke unikl terchenta tuh .. so , ble sampai sana ingatkan org yg paling lambat , ada org yg paling lambat .. hahaha kata je kumpul 730am .. janji melayu la katakan .. jangan nak tepat la kul 730am tuh .. berangan jew .. hahaha so , le
paks2 jap , pastu register nama terus angkat barang p masuk dalam bus ..
bus yang kami naek adalah .. bus
sekolah .. hahaha bus bus ada 3 .. tapi disebabkan mengalah pd yg laen , so lambat la register skali dapat bus skolah .. okehla .. xdak hal la .. asalkan bergerak sude .. hehehe bile dah parking barang2 dalam bus skolah , jadi teruskanla destinasi ke sana dengan bus skolah yg agak2 sempot nih .. kalu taw bek naek bus skolah yg haram kat asrama tuh .. hahaha lagi chantek ada mic agi oke .. hahaha bus kosong so lepaks sowang2 la tok 2 seat .. sampai masing2 tertdow .. aleh2 bile aku sedar tekak aku dah panas n saket2 .. langkah2 mengatasi bile dah taw saket , aku pun bedal la air mineral botol besar sampai setengah .. kurengla sket .. hahahaha


note : paiz dah xsabo nak naek bus skola ..

note : semangat nak p mendaki gunung brinchang ..

bile dah nak dekat2 sampai , masing2 terpinga .. sbbnye knp bus nih p tapah .. setahu aku memang la nk p cameron kna ikot tapah , tapi knp ke kuala wah .. haish .. merunsingkan .. hehehe then dah disoh trun plaks .. so amek beg then turun la .. ape lagi kata2 romantik kuar la dari mulot aku nih .. hahaha memang klakar oke .. hehehe mana xnye , aku maki bagai nak gile .. aleh2 org yg aku sangka student tuh rupe2nya dia urusetia .. hahahaha padan muke aku .. muke xleh bla siot .. so , dibahagikan kumpulan n khemah .. so , i got the green camp oke .. my febret kaler .. skali pasang khemah rupe2nya besi tuh tali kat dalam dah putus .. memang terkial2 la at mule2 .. tapi berkat kerja sama dengan ahli campmate , maka terhasel la sebuah camp yg kukuh , tegang n chantek oke .. hahaha skali pandang ase cam dak laki je yg buat , sekali dak pompuan da.. hahaha

pas pasang khemah ada akitiviti bebas , bermandi manda n jalan2 .. so , i prefer maen2 air je kat gg sungei sbb xbawak suar yg manyak .. hahaha so , bile dah settle time nk tdow .. campmate dah siyap pasang dah sleeping bag .. memang mule2 masok muke agak kewtat la .. mane xnye , dia amek aku punye ke .. skali cari2 ada plaks .. erm .. baru la masing2 perasan yg sleeping bag memang sama warna 4 org skali .. dengan khemah warna ijo , sleeping bag ijo , tuala aku ijo , plastik mandi aku ijo , barang mandian isma ijo .. leh dikatakan semua ijo .. hahaha so , ape lagi , sarung kaki , niat n tdow .. hehehehe oke .. tamat sude tok ari ni , sok sambung lagi oke .. sekian , wassalam..

corat coret : skrg kaki maseh saket weh.. tlg urut ..

---------kaloo rajen.. komen2 la yerk..-------------

6 comments:

zam_nanggroe said...

1st day..
hmmm,unikl mmg unikl kn..
jnj2 melayu mmg dh jd perkara wajib..
wpon jnj 7.30,lwat 2,3 jam b'tolak mmg amalan biase..
jnj pegi berinchang 3 ari,pegi 2 ari pon xpe..dpt pulak pakej prcuma pegi kuala wah dkt tapah..dh alang2 sejalan kn..

*aku xpegi pon sbnrnya..
ngahahaha
br 1st day..
tgk 2nd day lak..

qaseh qist said...

hahahaha ape pun.. thanks..
rugi la x g n ada untung gak knp x g..
rugi sbb xdapat lihat ciptaan Tuhan yg maha kaya dari pemandangan atas puncak..
rugi sbb.. jeng2..
nanti kan kemunculan geng bas skola day 2.. hahahahaha

Pian said...

aku amatlah tidah berpuas hati kerana tidur kat bawah!!!
start bas masuk tapah aku dah pelik sebab sepatutnya dia ikut simpang pulai..
yang kita ni dalam kepala dah terbayang2 camana tidur dalam kesejukan cameron kan..
hahaha papehal enjoy la..

qaseh qist said...

aku pun perasan..sepatot masuk sm[g pulai.. hehehe
yea... aku pun sama.. terbayang2 mcm ne dok atas tuh dgn sejok2 tuh..
skali sok bawah da..
penat je bawa sleeping bag + baju sejok..
aleh2 korang2 nih tdow kat lantai dewan , kami2 dok kat surau..
tempias plak tuh.. seb bek sempat elak.. kali x banjirla surau tue.. hehehe

Anonymous said...

bestla...daku ditinggalkan-areezd

qaseh qist said...

to areezd :
bkn niatku nak tingglkan kamoo yer..
tapi kamoo yg xdak tmpt praktikal time tuh..
dan kamoo jugak xmo ikut kami.. hahahaha