~..The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..~

.. sila tinggalkan jejak..

Tuesday, June 16, 2009

Trip ke Hadyai & Phuket Thailand..

Assalamualaikum pembuka bicara...

erm.. kali nih aku nk cte pasal trip ke Hadyai & Phuket thailand.. Mule2 aku cam malas nak dengar la sbb aku mmg xsuke org berleter la dengan aku.. tapi bile dah dengar.. hamek ko.. memang terkezut.. seb bek xjadi beruk okeh.. hahaha destinasi yg dirancang memang best la.. pastu bayaran yang dikenakan amat berbaloi gak la.. kire kalu nk amek2 cuti nk release tension memang bley la.. hohohoho memang seronok gak kalu bersantai kat tempat laen tanpa gangguan.. okeh.. begini ceritanya.. hehehe

aku dapat info dari kawan abg aku.. nak p Lawatan ke Hadyai & Phuket Thailand.. arga dlm RM690.00 per each person.. Pastu passport plaks jenis passport yang leh dikira sementara.. kire sepanjang seminggu korang kat sana la.. hotel yg dijangka akan lepak adalah Grand Plaza Hotel n Pearl Hotel.. Dipendek kan cte segala makan minum kat sana ditanggung beres.. kalu kalian nak jalan2 xnak beli ape2 pun bley.. sangat untung.. tempat2 korang yang akan lawat kalu korang join adalah :

Next day : Pulau Shamila ( Tempat sumpahan ikan duyung... ) ,
Next day : Berlepas ke Phuket.. adalah agenda nye sebab baru nak bertolak kan.. so, makan malam jangan wisau.. konfrem ada..
Next day agi : Melawat Sekitar Phuket termasuklah melawat Tugu Mutiara & Kilang Memproses Mutiara , Melawat Perusahaan gajus & Makanan Tempatan , Melawat Elephant Trekking.. Sebelah petang plaks Melawat Pantai . ada pantai rawa , pantai kata , tanjung phromthep and menikmati panorama matahari terbenam .. pastu cam besa n balik hotel.. malam ada aktiviti bebas ..
Next day : pas sarap n check out hotel , p Phang Nga Bay.. okeh aku cte sket menatang ape Phang Nga Bay nih . tempat nih merupakan satu kawasan yg lebih kurang cam putrajaya * bak kata kawan abg aku la.. pastu kite akan p ke James Bond Island, dimana James Bond penah berlakon kat situ.. pastu kawasan nih sesuai la bagi mereka2 yang baru pas kawen ka.. nak honeymoon ka.. leh la.. sbb tempatnye sangat2 menarek.. arga bot yg nak naek kat sana mungkin dlm 200 xsilap aku.. kalu kite p ramai2 mungkin akan dapat kurang sampai RM20 hengget.. kalu xsilap la.. dah sudah semua tuh kite akan p ke hadyai Plaks.. melawat trang.. aku xsure trang ni menatang ape.. nanti aku confirmkan balik.. pastuh check in, malam ada aktiviti bebas.. last day bley balik kl..

oke.. skrg cte pasal pembayaran.. sebagai pemulaan u all leh pay RM100 tok deposit.. pastu 4x bayar sebelum 2 minggu tarikh nak p Thailand nih.. segala pembayaran akan diberitahu kelak.. so pada sesapa yg betui2 nak join program nih.. just gtaw aku supaya kite leh deal n amek salinan ic n jap jari u'all sebb nak masuk sempadan.. yg best nak p thailand nih segala laluan adalah clear.. hehehe jgn pk laen.. semua tuh kire senang la perjalanan kalu u'all bekerjasama dengan baek.. hehehe

kalu nak naek bus ada 2 tempat kat putrajaya n kat kl.. so, sape2 yang berminat leh la wat tempahan korang kat i okeh.. just tinggalkan nama n no phone, i will contact u back.. hehehe beres.. aku nak tdow dah.. sok keja cam besa.. hehehe k la.. jaga diri hiasi peribadi..


corat - coret : ape2 hal just tanya me okeh.. very2 excited nk p thailand..


-------------kaloo rajen.. komen2 la yerk..-------------

2 comments:

Miss Ayu said...

will confirm u later about this offer.. sound interesting.. tp klu dia bleh wat naik flight lagi best kot.. jimat masa.. tp im so interesting.. will confirm back

qaseh qist said...

hahahaha okeh jew..
naek bus la leh advanture sket..
kalu ko p naek flight.. slh 1 pulau yg ada kat dlm offer nih xdapat nak p..
aku lupe pulau ape.. pastu kalu naek flight arge dah laen.. sewa hotel pun dah laen...