~..The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..~

.. sila tinggalkan jejak..

Tuesday, June 16, 2009

Endau Rompin

Assalamualaikum pembuka bicara..

erm.. kali ni entry pasal kat endau rompin.. sepatutnye aku tulis sebelum aku p jerlun.. tapi disebabkan aku xmempunyai masa.. so, blik ja dari jerlun aku pakat mai tulis la sebelum memori2 tuh aku delete... hahahaha masa kat endau rompin memang besh.. tapi trip kesana cam hampeh.. management yg ntahapa2 ntah.. aku bukan nak kutuk sekolah aku tuh.. tapi bile derang wat cam nih aku jadi cam bebulu la.. dah la kebas duet student.. pastu tipu idop2 agi.. aku punye penuh harapan dan tujuan murni nak p endau nih nak berkayak.. schedule plaks baru ja kasi masa nak naek bus.. hahahaha kan ke b**** namanya.. dah wat proposal sure ada schedule nak p sana.. ni last2 minit baru kasi.. haish.. bile tgk punyela sket terperanjat... sejak bile pulak la maen kayak kena masuk hutan?? xpala.. aku pun roger la dengan orang yg berkaitan sbb aku xbawa kasut.. last2 aku beli la kasut crocks kat kg baru.. arga RM15... hahahaha

so, aku pun naek la bus kedua setelah dihalau dari bus pertama sbb bus kedua kosong.. punye la aman dok situ okeh.. hahahaha dreba bas tu bawak punye la laju.. masa lalu kat bukit putus kuala pilah tuh, pergh.. dia sesuka ati je maen lap2.. bawak cam anak ayam je.. haish.. hahaha memang mengucap aku naek bus tuh.. hahahaha bile dah sampai kami dibiarkan dalam bus.. hamek korang dengan aku skali.. tdowla dlm bus yg xdikunci n xdak air cond... hahaha

bile sampai sana... kami pun diberila dorm.. padahal sblm ni dijanjikann chalet.. hurm.. apelah naseb.. hahaha pastu mkn n ada jungle trekking kat hutan.. dah la dengan xbawa stokin.. aku pun redah je la.. mule2 getaran tuh ada gak la.. sebabnye aku nih geli dengan pacat.. hahaha so, aku pun secara gamble + ada sket ketakotan, aku redah la.. aku merupakan perempuan pertama yg masuk hutan n org ke3 dalam 1 kumpulan besar.. hahahaha memang sape jln dlu memang kena la.. yg laen2 kat blkg selamat la.. sebab aku dah digeget oleh pacat2 tuh.. hahahaha

bile dah jalan meredah hutan, aku cam nak terbang pun ada gak la sbb nk elakkan pacat tuh... ahaha aku check2 at my kaki.. clearrrrr... o0o0o0oyeah..... selamat.. hehehe kasut pun okeh.. sekali aku tgk kat seluar aku yg da zip tuh... maaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkk... argh.. xleh nak kata apa la... menjerit2 sbb aku geli.. aku punya gabra nak mencabut pacat2 durjana tuh sampai xtercabut... hahaha last2 azri secara macho setelah dipaksa oleh aku mencabutla pacat2 yg ada kat kaki aku tuh.. hehehe skali naek hamper 6 ekor kat kawasan yg sama.. pergh.. memang terbaek la.. cucu cicit, anak,apak,atok,nenek semua ada.. haish.. pastu terus kan perjalanan ke destinasi yg berikutnya... dah sampai mulelah aktiviti tersebut dimana kami maen masak2.. hahahaha masak nasi dalam buluh memang kewl gile... dak2 nih amek daun.. buluh diberi secara percuma.. hahaha pastu basuh beras gune air sungai.. memang kewl gile.. cam org2 dlu.. hahaha pastu, aku n isma wat resipi bru.. masa nak masak nasi taruh planta kat daun tuh..dengan penuh keyakinan.. aku pun selamba sapu.. hahahahaha dah letak atas api baru kawan aku ckp, "bkn ke masa letak planta nih pas nasi dah masak??" aku n isma berpandangan sesama sendiri.. hahahaha selamba.. balun sudey.. hahaha

kali kedua nak masak nasi pakai buluh.. xtaruk planta.. hasilnye.. nasi yg taruk planta kat daun tuh lagi sedap dari nasi masak besa jew.. hahahaha pastu kentang bakar.. hehehe dapat markah 10/10.. hahahaha caya la beb... hehehe nasi planta dapat 8/10.. nasi cam lemang tuh dapat 7/10.. hahahaha memang the besh la my group.. hehehe

erm.. memandangkan waktu x mengizinkan aku menaip dengan lebih panjang, aku stop kat sini la.. sok nak keja.. aku dah cube menaip dengan selaju yg mungkin.. tapi ttp xleh taip sepenuhnye sebab idea mcm mencurah2 ke daun keladi. hahaha ape aku merepek nih.. hahaha k la.. aku maw tdo.. sok maw kerja.. hehehe jaga diri hiasi peribadi.. hahahaha caloh bete..hahaha sekian, wassalam...

corat - coret : next day will continue tomorrow oke.. papaix..

-------------kaloo rajen.. komen2 la yerk..-------------

6 comments:

Anti-agni Energie said...

beautiful.

kami merupakan pekerja2 yang dipecat tanpa pampasan. please jadi follower blog kami.

http://agni-energie.blogspot.com/

qaseh_qist said...

erm.. okeh....

Miss Ayu said...

haiyark.. klu ler aku pegi.. aku rasa tangisan dan jeritan aku.. smpi kaJANG mak apak aku bleh dgr.. heheh eiiii gelinya.. xdpt dibygkan.. tp ko mmg tabah lah.. salute u beb!.. bleh x nnti bwk nasi planta masak dlm buluh kt unikl? heheh.. nk rasa.. eekekek..

qaseh qist said...

wakakaka tabah??? hahahaha ko xtaw cam ne aku kat sana.. leh jadi cacing kepanasan wei.. hahahha mengeliat.. kalu leh aku nk terbang je masuk utan.. wakakaka alamak.. nasi planta buloh dah habes.. t ko join masuk utan, aku tlg ko wat kan okeh.. hahahahaa

Hasbul said...

Endau Rompin mmg best sgt..smp skg duk ingat2 lg masa kt sana. tp yg aku paling xblh lupa masa org tu kna byk pacat yg tgh rakus menghisap darah..huhu smp nangis2 la sambil berkata" dahla kna tipu ckp bkayak rupanya brakit..pas2 bwk masuk utan tpt byk pacat.." hahahaha... apa2 hal korang smua mmg best la.

qaseh qist said...

wah... berani ko mengata aku eh.. haish.. selama nih aku masuk utan xpenah kena pacat oke~! masuk endau habes kaki aku.. hahaha berkesan sampai skrg oke.. haish.. haish...