~..The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..~

.. sila tinggalkan jejak..

Thursday, June 2, 2011

..ape nak jadila..




Salam 1 Malaysia..

Haaa.. ape nak cite eh ari nih?? ermmm oleh kerana aku nih tasuke amek perkembangan isu semasa, jadi aku nih mmg ketinggalan habes lah.. org laen dapat informasi berbakol2, aku baru nak cedok air masok dalam botol.. auchhhhh.. so lembap! haha itulah hakikatnye.. ade aku kesah? haha sedang aku mencari informasi dan bermain game zombie lane dengan addicted nye, aku pun terbuka satu blog nih.. b4 that, aku skrg nih dah addict gile nak men game zomba tue.. mule2 punye hangen aku dgn game tuh.. tp bile aku gune 2nd fb tue, baru la aku taw camne leh dpt xp yg banyak and cepat naek level.. sbbnye sblm nih aku x ikot pun hint yang dia kasi.. aku teros skip.. hahaha skrg level bape tah.. ekeke abaikan..

sambil2 tu aku jalan la kat busuk.org pun website.. aku pun tgk la ada cite pasal matlutfi90.. haha dia sangat kelakar okay.. haha aku suke gile bile dia buat video dia tue.. haha budak pandai, tade masalahlah nak handle kan.. senang jew tue.. hehe dia sangat sweet bile wat lawak sepontat.. siyes.. law nak taw p la buka utube.. pastu taep matlutfi90.. haaaaaaa.. berderet la kuarnye.. ekeke

okay.. back to the main point.. ermmmm aku sebenarnye malu dengan anak2 remaja skrg nih.. dimana silap mereka?? kurang didikan ka?? kurang kasih sayang ka?? aku pun tak pasti.. dengan keadaan yang macam nih, no wonder lah satu hari nanti bile aku ada anak aku akan buat cam dalam cte papadom tue.. haha sangat takot okay.. zaman dah semakin ke penamatnya.. aku cite ape sbnrnye nih?? haha

okay.. aku ada terbaca pasal minah blogger nih.. nama blog dia blog adinda.. search la kat google.. sure jumpe.. sbb minah nih tengah hangat dengan pengakuan berani matinya itu.. adoiiii nama dia nadia elliza.. umur 14thn dok kat puchong.. cukup pasal tue.. kenyataan berani mati dia, dia berani tulis kat blog dia yang dia tak da dara?? OMG!! umur baru setahun jangung dah berani cite pasal menjatuhkan maruah.. adoii apakah makna baginya tentang maruah yang dia maksodkan itu?? adakah sekadar omongan kosong atau saje2 nak cari publisiti murahan atau sememangnya betul?? waw!! aku terdiam sejenak bile baca blog dia.. sangat berani dan dia tak pernah fikir ke ape akibatnya?? adooiiii mudahnya..

kadang2 aku terfikir.. ape sebenar yang mereka mahukan?? ye!! aku sbgai perempuan mmg aku akui, tak ramai gadis yang still virgin.. aku nih alhamdulillah masok dlm golongan yang sedikit tue.. menakotkan weh.. aku harap, anak2 buah aku tak buat perangai yang macam tue.. maw aku cari derang sampai lubang cacing aku kerjakan derang.. fuhhh cam mak derang lak kan.. haha law dgn anak sedara aku dah camnih, bayangkan dengan anak aku lak nanti.. hahaha super duper singa betina.. haha

okaylah.. aku tetibe ase mual la plaks.. nih sebab makan aiskrim ke ape?? kepada gadis2 sunti yang da diluar sana, jagalah mahkota kita sebaik yang mungkin.. bila kite serahkan kepada yang sepatotnya, pasti kita akan rasa bangga kan sebab dapat menjaga diri kita sendiri.. hehe law di tanya pd aku, sure lah aku bangga.. aku mampu menjaganya sampai saat ini.. aku harap, aku tak terjerumus la kearah yang sedemikian rupe.. aku pun berharap yang laen2 pun sama..

ape lah aku merepek nih.. adehhh masa untuk tedo.. dah xlarat.. google kay nama blog adinda law nak taw.. aku malas nak link kan.. haha k, bai..

2 comments:

♥ Erin ♥ said...

yunk , aku pun baca blog bdk pompuan ni . xde otak la budak sekolah sekrangg . macam apekan . haih nasib baik aku xde adik . ade adik mg teruk la aku kerjakan kalau perangai camni.

qaseh qist said...

tu la yang.. aku pun risau wehh law.. samalah.. law ada adek,mmg aku kasi penangan baek kat dia.. hehe budak2 zmn skrg.. berani tak bertempat.. :)